Marco Simarro encapçalarà la llista de la CUP per «disputar» l'alcaldia de Sant Cugat

La formació anticapitalista ha presentat els cinc primers candidats de la llista electoral pels comicis municipals del 2023

Els cinc primers candidats de la llista electoral de la CUP pels comicis del 2023
Els cinc primers candidats de la llista electoral de la CUP pels comicis del 2023 | Raquel Pérez
29 de novembre del 2022
Actualitzat el 01 de desembre a la 1:30h
Ja hi som tots. Aquest matí, justament quan només queden sis mesos per a les eleccions municipals del 2023, l'últim partit polític de la ciutat que quedava ha presentat el seu alcaldable. Marco Simarro, l'actual portaveu i tinent d'alcaldia de Drets Socials, encapçalarà la futura llista de la CUP Sant Cugat.

Així s'ha anunciat en una roda de premsa als Jardins del Vallès, al barri del Monestir-Sant Francesc, juntament amb la revelació dels altres quatre candidats que també lideraran la llista. L'actual regidor de Joventut i Participació i Barris, Oriol Sánchez, ocuparà la segona plaça secundada per Ariadna Sierra, Alba Johé i Francesc Colom. Uns noms relacionats amb, entre d'altres, Arran, el Sindicat de Llogateres, el Comitè 8M, La Xesca o Cal Temerari.

Així doncs, la tinenta d'alcaldia de Bon Govern i Transparència,Lourdes Llorente, queda fora i no repetirà havent arribat al màxim de dos mandats. Una conjuntura que, a principis d'any, també va viure l'extinenta d'alcaldia de Drets Socials, Núria Gibert, qui, amb un traspàs de carteres, va propiciar un "relleu natural" als futurs representants locals de la CUP.

"Anar tan tard en la presentació de candidats, en comparació a la resta de partits, demostra que no som una candidatura electoralista, que defuig dels personalismes, i que hem estat treballant fins a l'últim moment deixant palès que no hem vingut aquí a viure de la política", ha exposat Simarro. "El nostre objectiu ha estatenfortir l'equip de treball per prioritzar l'elaboració d'un projecte de caràcter continuista socialitzant al màxim els coneixements de la militància i confeccionant un programa de la mà de la ciutadania", ha afegit l'alcaldable. 
 

El tinent d'alcaldia de Drets Socials, Marco Simarro Foto: Raquel Pérez


Així doncs, els anticapitalistes aspiren a augmentar la seva representativitat al consistori -actualment en tres regidories- per habilitar una "esquerra més feminista i desacomplexada a favor d'una vida digna i justa" per al conjunt de la ciutadania. En aquesta mateixa línia, destaquen la voluntat de consolidar l'empenta per desenvolupar més polítiques socials i transformadores en una ciutat amb moltes desigualtats i que expulsa al veïnat a causa de la "pressió econòmica" del municipi. 

Per tot plegat, s'han reivindicat com a instrument a favor dels interessos de les classes populars que centri la seva activitat en el benestar de les persones davant d'un "futur incert i fosc" arran de la sobrevinguda crisi energètica i de recursos. "Estem disposats a disputar l'alcaldia", ha brandat Simarro. 

Des del govern o des de l'oposició

Pel que fa a l'anàlisi d'aquest darrer mandat amb el tripartit (amb ERC i el PSC), reivindiquen la feina feta, l'experiència i el "canvi necessari de trencar les dinàmiques de 32 anys consecutius de governs convergents". Tot i això, reconeixen que l'any 2019 van decidir entrar al govern amb un "pacte d'excepcionalitat" i en una conjuntura molt concreta que podria no reproduir-se l'any vinent. En aquest sentit, apunten que volen continuar participant de la institució tant des de dins com des de fora de l'executiu malgrat que, reconeixen, com més representativitat, més opcions de tornar a governar.

Val a dir que, de cara l'any vinent, la CUP es presentarà en solitari i, per tant, decau la candidatura conjunta amb Procés Constituent (PC).