1 de 10
Política

Salvadó assumeix la presidència del Port de la mà de Calvet

Avisa que els creuers són un "projecte estratègic” de país, però aposta pel "diàleg" amb l'Ajuntament de Barcelona

El president sortint del Port, Damià Calvet, el nou president de la infraestructura, Lluís Salvadó, i el conseller de Territori, Juli Fernàndez, aquest dilluns a Barcelona | Miquel Vera
per Aguaita, Barcelona | 29 de novembre de 2022 a les 14:29 |
El nou president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó, ha assumit aquest dilluns la direcció de la infraestructura afirmant que aposta per donar "continuïtat" als projectes actuals. "Un missatge de continuïtat en tot allò que s'està duent a terme", ha defensat en roda de premsa. Tanmateix, ha descartat que la seva nova labor es vegi afectada pel calendari judicial que té obert al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per presumptes delictes de malversació, prevaricació i desobediència en els preparatius de l'1-O. "Estem convençuts que les acusacions acabaran caient. No treballo amb cap calendari", ha apuntat. D'altra banda, el republicà ha destacat que aquest dimarts té previst renunciar al seu escó al Parlament de Catalunya.

Acompanyat del conseller de Territori, Juli Fernàndez, i del president sortint del Port de Barcelona, el santcugatenc Damià Calvet, Salvadó ha apuntat que no descarta cap escenari judicial que no passi per la seva absolució. Així i tot, ha reconegut que els 'tempos' a la justícia són complicats. "Saps com s'entra, però mai quan s'acaba", ha afegit. Tot i que fa una setmana el TSJC li va obrir judici oral per la seva labor com a secretari d'Hisenda en l'organització de l'1-O del 2017, la seva vista està pendent encara d'una data definitiva.


Sobre els seus plans pel port, ha reconegut que apostarà per un plantejament continuista pel que fa a la feina feta per Calvet, que avui s'ha acomiadat emocionat del càrrec tot i que encara desenvoluparà funcions representatives fins que el BOE publiqui el nomenament de Salvadó. "Quan parlo de repriorització parlo del que estem obligats a fer totes les institucions i empreses davant els canvis no previstos que s'estan produint", ha indicat mencionant com a exemple els efectes de la guerra d'Ucraïna en camps com l'energia.

Per la seva part, el conseller Fernández ha assegurat que la "seriositat" i la "solvència" seguirà marcant els "consensos i projectes" actuals. "En cap moment deixem la institució en un buit de poder, al contrari", ha agregat. En aquest sentit, ha defensat la rapidesa que, a parer seu, ha marcat la transició entre Salvadó i Calvet, que va posar el seu càrrec a disposició de l'Executiu quan Junts va decidir sortir del Govern de la Generalitat a l’octubre.


Calvet ha reivindicat la labor al capdavant de la infraestructura i ha assegurat que recordarà l'arribada de la Copa Amèrica de Vela com un dels majors èxits del seu pas pel Port. D'altra banda, ha apostat per aprofundir en l'arrelament del sector marítim i portuari a l'economia i la vida barcelonina i catalana. "Davant el conformisme, innovació, i davant la limitació i el decreixement, descarbonització, aquestes són les claus de futur", ha recomanat al seu successor.

El futur dels creuers


Salvadó també ha aprofitat la seva primera intervenció davant la premsa com a president del Port de Barcelona per posicionar-se en un assumpte d'actualitat com són els creuers, un model turístic qüestionat per l'alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau. "Òbviament, el Port de Barcelona ha de fer la seva política. Els creuers són un projecte estratègic per al país i com en tot s'ha de trobar un punt d'equilibri", ha afirmat abans demanar "diàleg" i "consens". "S'ha de trobar la forma perquè tothom s'hi senti còmode, especialment l'Ajuntament de Barcelona", ha resumit.

 

 

Participació