1 de 10
MOBILITAT

Aquestes són les restriccions a l'AP-7 pel pont de desembre

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha fet una crida a la responsabilitat ciutadana per reduir la sinistralitat

Elena fa una crida a la responsabilitat a les portes dels ponts de desembre | CME
per Sergi Baixas, Sant Cugat del Vallès, Catalunya | 29 de novembre de 2022 a les 11:56 |

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha aprofitat la roda de premsa sobre la reducció de la velocitat a 100 km/h al tram del Vallès de l'AP-7 per detallar quines seran les "mesures especials" que s'implementaran durant el pont de desembre per prevenir l'accidentalitat

En aquest sentit, des del Servei Català de Trànsit preveuen que hi hagi dues sortides i dos retorns amb centenars de milers de persones: un primer pont del 2 al 6 de desembre, i un segon del dimecres 7 al diumenge 11. La mobilitat prevista per la 1a operació és d’una sortida de 470.000 vehicles i un retorn de 240.000 vehicles, mentre que la 2a operació preveu una sortida de 420.000 vehicles i un retorn de 250.000 vehicles.


Davant d'aquest augment de la circulació, Interior desplegarà una sèrie de mesures extraordinàries de caràcter preventiu amb l'objectiu de garantir la funcionalitat de les vies i reduir la sinistralitat

- Prohibició de la circulació de camions a l'AP-7 entre les 17 h i les 21 h del diumenge 11 de desembre.


- Limitacions en la circulació de camions: durant les operacions sortida del dia 2 i el dia 7 hi haurà limitació de circular per la dreta i a 80 km/h en el tram central de l’AP-7 (Granollers-Martorell) i en la zona del sud de l’AP-7 on només hi ha dos carrils. En les operacions de retorn hi haurà limitacions de circular per la dreta i a 80 km/h en aquells trams de l’AP-7 on es col·loquin carrils addicionals en sentit contrari.

- S'habilitaran carrils addicionals en diversos trams de l'AP-7 (entre Llinars i Montornès i entre Vilafranca i el Papiol) durant les operacions tornada, especialment pel diumenge 11 de desembre. Aquell dia també s'instal·larà un carril addicional a la C17 a l'altura de Ripoll.


- També s'efectuarà un desplegament especial dels Mossos d'Esquadra al conjunt del territori per tal de vetllar per la mobilitat interna i els grans moviments de vehicles durant les operacions de sortida i retorn. 

Elena fa una crida a la precaució al volant

El conseller ha tornat a fer una crida per extremar la precaució a la carretera. "Prevenir les víctimes mortals depèn de l'autoresponsabilitat de cadascú", ha remarcat Elena demanant la màxima precaució al voltant després d'un mes de novembre negre amb 17 víctimes mortals a les carreteres catalanes. "Darrere de cada víctima mortal i de cada ferit greu hi ha famílies destrossades; uns segons de distracció al voltant poden ser determinants", ha sentenciat el responsable d'Interior. 

Altres notícies que et poden interessar

 

 

Participació