Aquests són els 59 carrers inclosos al Pla d'Asfaltat

Les obres començaran aquest dimecres i estan valorades amb una inversió total de 3 milions d'euros

La tinència d'alcaldia de Presidència, Pere Soler, amb el regidor de Mobilitat, José Gallardo
La tinència d'alcaldia de Presidència, Pere Soler, amb el regidor de Mobilitat, José Gallardo | Albert Canalejo - Aj. de Sant Cugat
28 de novembre del 2022
Actualitzat a les 17:42h

Sant Cugat dona el tret de sortida al Pla d'Asfaltat. Aquest dimecres, l'Ajuntament començarà les obres que abastaran el reasfaltament de 59 carrers de la ciutat. Una actuació, valorada en 3 milions d'euros provinents del romanent de tresoreria, que s'emmarca en les polítiques de millora urbana i de manteniment. En el transcurs de la majoria de treballs, es garantirà la circulació viària a través de passos alternatius.

La programació dels treballs d’asfaltatge és la següent:

Avinguda de Gràcia: del 30 de novembre al 4 de desembre (des de carrer de Llaceres a rbla. Ribatallada). De dilluns a divendres es garantirà la circulació, donant pas alternatiu, i el cap de setmana (3-4 desembre) es procedirà al tall total del tram de carrer afectat.

Avinguda Puig i Cadafalch i rambla del Celler: del 12  al 18 de desembre (avinguda de Puig i Cadafalch des de la plaça del Celler fins a carrer Domènech i Muntaner / rambla del Celler entre plaça de la Pelleria fins a carrer Borrell). De dilluns a divendres es garantirà la circulació, donant pas alternatiu, i el cap de setmana (17-18 desembre) es procedirà al tall total dels trams de carrers afectats.

Avinguda Verge de Montserrat: del 12 al 23 de desembre (des de la plaça del Centre a la plaça de Miquel Ros). Durant la primera setmana el carrer romandrà totalment tancat al trànsit i la següent, del 19 al 23 es garantirà el pas del transport públic.

Carrer Comte: del 19 al 23 de desembre. En aquest cas la via es tallarà completament al trànsit.

Carrers Pius XI, Abat Escarré i Torrent de Ferrussons: del 2 al 5 de gener. Es farà aquesta actuació aprofitant el període de vacances escolars.

Rambla Ribatallada: del 23 de gener al 29 de gener (entre avinguda de Gràcia i carrer de Sant Josep), garantint sempre la circulació de vehicles donant pas alternatiu.

Avinguda Francesc Macià: cap de setmana del 28 al 29 de gener (sobre el pont), tallant totalment el pas de vehicles

Avinguda de Gràcia, carrer Francesc Moragas i avinguda Rius i Taulet: del 6 al 12 de febrer es procedirà al reasfaltat d’un tram de l’Avinguda de Gràcia (des de Rambla Ribatallada fins carrer de Francesc Moragas), del carrer Francesc Moragas; i de l’avinguda Rius i Taulet (des de carrer Francesc Moragas fins avinguda de Lluís Companys). De dilluns a divendres es garantirà la circulació, donant pas alternatiu, i el cap de setmana (11-12 febrer) es procedirà al tall total dels trams de carrers afectats.

Al mes de gener -una vegada finalitzat l’asfalt en la majoria d’aquests carrers- es farà la programació de l’asfaltat de la resta de carrers que quedaran.

El llistat dels 59 carrers:

Els carrers que es reasfaltaran completament: Avinguda Generalitat; avinguda de Gràcia; rambla del Celler (entre c. Borrell i pl. Pelleria); carrer Puig i Cadafalch (entre pl. Celler i parc de la Pollancreda); la rambla de Ribatallada; avinguda Francesc Moragas; avinguda de Rius i Taulet (entre carrer de Santiago Rossinyol i avinguda de Lluís Companys i entre carrer de Pere Serra i avinguda de can Graells); passeig de Francesc Macià (sobre el pont i trams variats); carrer de Compte; carrer de Granollers; carrer de Pompeu Fabra; avinguda Verge de Montserrat; avinguda Emeterio Escudero; i camí de can Flo.

Els carrers on es reasfaltaran només certs trams en mal estat: carrer Jesús Serra i Santamans; carrer Joan Regla; carrer Esteve Pila; avinguda Safareig; carrer Verdi; passeig d'Olabarria; avinguda Enllaç; avinguda de can Picanyol; carrer Alvarez; carrer Dos de Maig; avinguda Lluís Companys; carrer Martorell; avinguda Pla de Vinyet; carrer Doctor Murillo; carrer Manel Farrès; carrer Abat Biure; carrer Abat Escarré; carrrer Pau VI; carrer Torrent Ferrusons; carrer Reus; carrer Vic; carrer Borrell; carrer Bages; carrer de can Barata; camí dels Monjos; carrer de Jeroni Pujades; carrer Priorat; carrer de can Majó; carrer Panamà; carrer Santa Gemma; plaça dels Pins; carrer Tenerife; passeig del Nard; carrer d'Alacant; carrer Osca; passeig del Baixador; avinguda de les Marines; plaça del Vi; carrer Victòria; carrer Sevilla; passeig Roser; plaça del Centre; avinguda de can Busquets; i carrer de Magarola.

L'Ajuntament de Sant Cugat ha posat en marxa un nou pla per arranjar l'asfalt de 58 carrers de diferents barris de la ciutat. La inversió per a aquesta actuació, valorada en 3 milions d'euros, prové del romament de tresoreria del consistori. Els treballs estan previstos que es licitin abans de l'estiu perquè les obres es duguin a terme pròximament entre els mesos de setembre i desembre d'enguany. 

En una roda de premsa a l'avinguda de Francesc Macià, l'alcaldessa Mireia Ingla ha reivindicat que aquest "gran esforç econòmic" servirà donar sortida a una de les demandes més reincidents del veïnat: la posada a punt dels carrers del municipi. "L'estat dels carrers i el seu manteniment és una de les qüestions que més preocupa a la ciutadania", ha reconegut la batllessa republicana afegint que es tracta del rearranjament més gran dels darrers cinc anys.

Per la seva banda, la tinència d'alcaldia de Serveis Urbans i Mobilitat, Pere Soler, ha exposat que des del seu inici, el govern local es va conjurar per prioritzar aquelles "polítiques centrades en les persones"; i, en aquest sentit, després de mitigar els efectes de la pandèmia, ara ja era l'hora de centrar-se en el manteniment de la ciutat. "Per això hem iniciat un pla verdaderament ambiciós que tindrà continuïtat al llarg dels propers anys", ha afirmat el socialista reconeixent que en aquesta primera tanda no arribaran a tots els carrers que requereixen rearranjament. 

Finalment, el regidor de Mobilitat, José Gallardo, ha remarcat que durant aquestes actuacions també s'aprofitarà per millorar la senyalització i per instal·lar diverses pilonesreductores de velocitat i separadors per carrils bici contribuint així a la seguretat viària.

Aquest és el llistat dels carrers que es reasfaltaran completament: Av. Generalitat; av. de Gràcia; rb. Celler (entre c. Borrell i pl. Pelleria); c. Puig i Cadafalch (entre pl. Celler i parc Pollancreda); rb. Ribatallada; av. Francesc Moragas; av. Rius i Taulet (entre c. Santiago Rossinyol i av. Lluis Companys; entre c. Pere Serra i av. can Graells); ps. Francesc Macià (sobre el pont i trams variats); c. Compte; c. Granollers; c. Pompeu Fabra; av. Verge de Montserrat; av. Emeterio Escudero; i camí de can Flo.

I aquests són els carrers on es reasfaltaran trams del carrer que es troben en mal estat: C. Jesús Serra i Santamans; c. Joan Regla; c. Esteve Pila; av. Safareig; c. Verdi; ps. Olabarria; av. Enllaç; av. can Picanyol; c. Alvarez; c. Dos de Maig; av. Lluís Companys; c. Martorell; av. Pla de Vinyet; c. Doctor Murillo; c. Manel Farrès; c. Abat Biure; c. Abat Escarré; c. Pau VI; c. Torrent Ferrusons; c. Reus; c. Vic; c. Borrell; c. Bages; c. can Barata; camí dels Monjos; c. Jeroni Pujades; c. Priorat; c. can Majó; c. Panamà; c. Santa Gemma; pl. Pins; c. Tenerife; ps. Nard; c. Alacant; c. Osca; ps. Baixador; av. de les Marines; pl. Vi; c. Victòria; c. Sevilla; ps. Roser; pl. Centre; av. can Busquets; i c. Magarola.