Collserola registra un nou rècord de visites

Segons les estimacions del Consorci, el Parc Natural va rebre més de 6,4 milions de visites durant el 2021

 Segons les estimacions de l'entitat, s'han registrat més de 6,4 milions de visites durant el 2021
Segons les estimacions de l'entitat, s'han registrat més de 6,4 milions de visites durant el 2021 | ACN
Redacció
28 de novembre del 2022
El Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola ha registrat, segons les estimacions de l'entitat, més de 6,4 milions de visites durant el 2021 -en comparativa, l'any 2019 van ser-ne 5-. Aquesta xifra seria la més elevada de la història de l'espai i s'atribueix a la necessitat d'esbarjo a l'aire lliure durant el transcurs de la pandèmia. 

Tot i això, s'ha alertat de la necessitat de dotar d'instruments al Consorci perfer compatible l'ús ciutadà de l'entorn amb la seva conservació. Unes eines de regulació que estan recollides en el nou pla especial de protecció del mitjà natural i del paisatge del Parc Natural de la Serra de Collserola (PEPNat) de l'AMB validat per la Generalitat i que recull dues estratègies.
 
Entre d'altres, en el pla es preveu reforçar la xarxa d'infraestructures per a l'ús públic de manera que en determinades àrees i itineraris es redueixi la dispersió dels visitants amb, entre altres mesures, una xarxa de camins concreta per a l'ús públic.

D'altra banda, una segona línia d'actuació planteja prioritzar la disminució de la pressió social en àrees sensibles de l'interior del parc a través de restringir l'accés a espais protegits per mitjans no motoritzats, i fomentar que el parc es relacioni amb altres espais metropolitans oberts.

En general, el PEPNat vol impulsar la gestió sostenible de l'ecosistema per mantenir i millorar les condicions ambientals de l'espai protegit a fi de preservar la biodiversitat fent-ho compatible amb el gaudi per a la salut, l'oci i l'esport.