Sant Cugat cala foc a les violències masclistes

Una marxa de torxes, convocada per Hora Bruixa, ha transitat pel centre de la ciutat amb motiu del 25-N

La capçalera de la manifestació convocada per Hora Bruixa
La capçalera de la manifestació convocada per Hora Bruixa | Sergi Baixas
25 de novembre del 2022
Actualitzat el 28 de novembre a les 12:35h

Al voltant de 150 persones han respost aquest vespre a la marxa de torxes convocada pel col·lectiu feminista Hora Bruixa. La manifestació, amb motiu del Dia Internacional per l'Erradicació de les Violències contra les Dones (25-N), ha transitat del centre de Sant Cugat amb consignes a favor de la sororitat i en contra de la violència masclista.

Durant el transcurs de la protesta, pacífica i sense incidents, s'han llegit diversos relats de víctimes exposant un reguitzell d'experiències personals relacionades amb les diverses tipologies de violències que pateixen diàriament les dones. Entre altres, també s'ha recordat el cas de la violació de fa un any a una noia al gimnàs del ZEM de la Rambla del Celler.
 

Lectura de testimonis reals, víctimes de violències masclistes Foto: Sergi Baixas


Amb pintades i enganxades de cartells esporàdiques, el recorregut ha finalitzat a la plaça d'Octavià, davant del Monestir, on s'ha dut a terme una performance de denúncia. "Hem après a conviure amb la sensació que en qualsevol moment podem patir una agressió, que si sortim de festa ens poden punxar, que si tornem soles a casa, ens poden violar. I això és terror sexual. Un terror sexual amb el qual convivim cada dia", han llegit en un manifest mentre, en una representació teatral, una noia patia tocaments en silenci fins que les companyes la salvaven i, simbòlicament, calaven foc a aquesta xacra social.

"Però també hem après a plantar caraJuntes farem caure la por, ja que només així, podrem derrotar a tots aquells que ens volen sotmeses", han reivindicat. "Organitzem-nos per ser més. Sortim al carrer. Perquè cada vegada que toquen a una, responem totes", han clamat davant dels 25 feminicidis d'enguany als Països Catalans i recordant les que ja no hi són. 
 

Imatge de la performance a la plaça d'Octavià Foto: Sergi Baixas


Justament avui, un grup de santcugatenques també han penjat un vídeo a través de les xarxes socials recriminant la "por" que senten quan van a córrer soles pel municipi.