Convocat el 21è Premi de Poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater

L’obra guanyadora es donarà a conèixer a la tardor i rebrà una dotació econòmica de 10.000 euros

Redacció
24 de novembre del 2022
Sant Cugat convoca el 21è Premi de poesia a la memòria de Gabriel Ferrater
Sant Cugat convoca el 21è Premi de poesia a la memòria de Gabriel Ferrater | Ajuntament de Sant Cugat
L'Ajuntament de Sant Cugat ja ha obert la convocatòria per presentar-se al 21è Premi de Poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater. Les obres es podran presentar fins al 31 de gener de 2023. A més a més, el certamen poètic en llengua catalana incrementarà enguany la dotació econòmica passant dels 8.500 als 10.000 euros (9.000 del premi i 1.000 pels drets d’autor de la primera edició).

"És un orgull patrocinar i encapçalar un dels premis de poesia més importants i tot un referent als Països Catalans. Escriure ens dona ales per ser lliures i fer arribar les nostres passions i sentiments al públic lector", ha expressat la tinenta de Cultura, Esther Madrona. "Des de l'Ajuntament apostem ferma i incondicionalment per la cultura en tots els seus àmbits. Sant Cugat és cultura, Sant Cugat és poesia!", ha destacat la regidora republicana recordant que enguany també s'ha celebrat l'Any Gabriel Ferrater.

"En vint anys, el Premi de Poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater s'ha convertit en un certamen de referència", ha afirmat el poeta i comissari de l'Any Ferrater, Jordi Cornudella. "Els llibres que l'han guanyat dibuixen el perfil carener de la poesia que s'escriu en les diverses varietats del català; el nivell d'interès és molt alt. Per mi, com a editor, és una sort poder publicar els llibres premiats a la col·lecció Poesia d'Edicions 62. I és una sort, pensant en els autors, que l'import del guardó hagi sigut sempre generós, i que des d'aquest any encara ho sigui més", ha reivindicat Cornudella.

Totes les obres presentades al concurs hauran de ser inèdites i en català -en qualsevol de les seves varietats-. Cada autor només podrà presentar-ne una amb una extensió mínima a l'equivalent a un volum imprès de 64 pàgines. 

El veredicte vindrà per part del prestigiós jurat format per Jordi Cornudella, Anna Maluquer, Marta Pessarrodona, Susanna Rafart i Marc Romera. El resultat es donarà a conèixer durant el mes de juny del 2023; mentre que l'entrega del premi i la presentació del llibre guanyador es farà a la tardor. Edicions 62 serà l'encarregada d'editar l'obra premiada. 

Pots descarregar-te aquí les bases del Premi de poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater. 

Llistat de persones i obres guanyadores del premi

2002. Marc Romera i Roca: La pau del cranc
2003. Yannick Garcia Porres: De dalt i de baix
2004. Enric Virgili Carbonell: Mamut
2005. Antoni Ibàñez i Ros: Una certa penombra
2006. Dolors Miquel i Abellà: Missa pagesa
2007. Albert Roig: A l’encesa
Finalista premiat: Josep Domènech Ponsatí: Apropiacions degudes i cia
2008. Declarat desert
2009. Albert Balasch: La caça de l’home
2010. Adrià Targa i Ramos: Boques en calma
2011. Jaume Subirana: Una pedra sura
2012. Anna García i Garay: Els mots encreuats
2013. Manel Ollé: Bratislava o Bucarest
2014. Josep Domènech i Ponsatí: El Càcol
2015. Eva Baltasar: Animals d’hivern
2017. Joan Puigdefàbrega: Deshora
2018. Miquel Àngel Llauger: Fourmillante
2019. Francesc J. Gómez: A l’enforcall
2020. Andreu Gomila: Felanitx
2021. Carles Rebassa. El Caire Formentera