HP anuncia l'acomiadament de més de 4.000 treballadors

La multinacional pren la decisió per compensar la caiguda de vendes d'ordinadors

El complex d'impressió 3D d'HP a Sant Cugat del Vallès
El complex d'impressió 3D d'HP a Sant Cugat del Vallès | EP
Redacció
24 de novembre del 2022
Actualitzat a les 17:12h

Hewlett Packard (HP) ha anunciat que en els pròxims tres anys acomiadarà entre 4.000 i 6.000 empleats per compensar la caiguda de vendes d'ordinadors. En un comunicat, l'empresa nord-americana que compta amb un grancomplex d'impressió 3D a Sant Cugat del Vallès, ha informat que aviat posaran en marxa un pla de transformació batejat com a "Future Ready" ("Preparats pel futur", en català).

Aquest projecte pretén fomentar l'estalvi d'una part important de costos estructurals mitjançant la transformació digital, l'optimització de la cartera i l'eficiència operativa. Així, calculen que la implementació d'aquest pla suposaria un estalvi de més de 1.350 milions d'euros fins al 2025.

I és que, aquest darrer any, les xifres de la companyia han patit una destacable davallada. Els resultats mostren que els ingressos del quart trimestre van ser de 14.800 milions de dòlars (14.360 milions), un 11,2% menys respecte al període de l'any anterior. A més, les vendes del negoci també van caure un 13%, fins als 10.300 milions (9.900 milions d'euros).

"Hem tingut un final sòlid del nostre exercici fiscal tot i navegar per un entorn volàtil i la reducció de la demanda al segon semestre", va defensar Enrique Lores, president i conseller delegat d'HP. "La nova estratègia de Future Ready permetrà servir als clients i impulsar la creació de valor a llarg termini reduint els nostres costos i reinvertint en iniciatives clau de creixement per posicionar el nostre negoci per al futur", va afegir Lores.

En aquesta línia, també preveu que s'hagin de fer front a aproximadament 1.000 milions d'euros en costos laborals i no laborals relacionats amb la reestructuració de l'empresa.