El Consell de Ciutat tindrà un reglament propi perquè sigui més «decisiu»

L'objectiu és dotar de més eines l'òrgan perquè sigui més operatiu en els debats del municipi

Imatge del ple de novembre de Sant Cugat
Imatge del ple de novembre de Sant Cugat | Aj. de Sant Cugat
23 de novembre del 2022

El ple de novembre ha aprovat atorgar al Consell de Ciutat un reglament propi amb l'objectiu de reforçar el seu funcionament i impulsar-lo com a òrgan de participació ciutadana. El text s'ha aprovat amb els vots de totes les formacions polítiques del plenari -exceptuant l'abstenció de Cs- i haurà de superar un període d'al·legacions abans d'aprovar-se definitivament. 

El redactat, que ha comptat amb la participació de diverses entitats i associacions representatives del municipi, buscadotar demés eines l'òrgan perquè pugui ser "més operatiu i decisiu" en els debats transversals de la ciutat. 

El nou reglament beu de criteris utilitzats fins ara, però n'incorpora de nous:

Creació d’una comissió permanent: és el motor dinamitzador del consell. Proposa temes, línies de treball, seguiment de tasques, etc.

- Reforç de les comissions de treball: són específiques per un tema concret. En aquest mandat n’hi ha hagut quatre: Torre Negra, Model de Ciutat, Convivència i Comerç històric.

- Traspàs de la feina feta pel Consell de mandat a mandat: amb la voluntat de donar continuïtat a la feina feta pel Consell de mandat a mandat es preveu realitzar traspàs de feina feta i temes pendents.

- Elecció de membres del Consell entre la ciutadania: seran 6, un de cada barri i d’entre les persones registrades a la base de dades de participació. D’aquesta manera les persones triades ja han demostrat anteriorment un interès en la participació i serà més probable que hi participin.