«Diàleg de llum»: Grau-Garriga arriba al MACBA

L'artista santcugatenc va ser un referent en la transformació de la tècnica del tapís del segle XX

Grau-Garriga va ser un referent internacional en la tècnica del tapís
Grau-Garriga va ser un referent internacional en la tècnica del tapís | Macba
Redacció
22 de novembre del 2022

El mestre de l'Escola Catalana del Tapís veurà la seva obra exposada al MACBA. El santcugatenc Josep Grau-Garriga (1929-2011) va dedicar bona part de la seva trajectòria professional a experimentar amb tècniques transdisciplinàries i a assajar grans formats més enllà de les demandes de l'art tèxtil tradicional

I ara, amb "Diàleg de llum", l'artista presentarà els seus aclamats "enviroments" a la torre del museu del 28 de novembre al 24 de setembre de 2023. Unes estructures que propicien la immersió de l'espectador en l'obra i un contacte més íntim amb els seus materials. Una nova forma de pedagogia artística que pretén apropar l'art a la vida. 

Com a referent internacional de la transformació de la tècnica del tapís del segle XX, en "Diàlegs de llum" s'expandeixen les possibilitats d'aquell moment respecte a la producció i disseminació de l'art del teixit. A més, la presentació recupera una sèrie de fotografies, documents i dibuixos, entre els quals destaca un conjunt de materials aplegats pel mateix artista amb la intenció de dur a terme una publicació sobre aquests treballs que no van mai a arribar a veure la llum. 

Per la seva banda, la Canals Galeria d'Art ha demanat a l'Ajuntament de Sant Cugat que es bategi una plaça o avinguda de la ciutat en el seu nom en honor al llegat de Grau-Garriga.