L'AFA de La Mirada reclama «unitat i astúcia política» per desbloquejar la construcció de l'escola

"No volem que La Mirada sigui un tema de batussa electoral", ha esgrimit el president de l'entitat, Albert Mercader

Albert Mercader, president de l'AFA La Mirada, durant l'Audiència Pública del mes de novembre
Albert Mercader, president de l'AFA La Mirada, durant l'Audiència Pública del mes de novembre | Sergi Baixas
22 de novembre del 2022
Actualitzat el 19 de desembre del 2023 a la 13:29h

L'AFA de La Mirada ha reclamat "unitat i astúcia política" per desencallar la construcció de l'escola durant l'Audiència Pública del ple de novembre. I és que fa una setmana, el Jutjat Contenciós-Administratiu núm.10 de Barcelona va acceptar les mesures cautelars presentades per les entitats ecologistes contra el projecte de trasplantament d'arbrat i arbustos que havia de preparar el terreny per l'aixecament del futur centre educatiu planejat a l'interior del bosc de Volpelleres

"No volem que La Mirada sigui un tema de batussa electoral", ha esgrimit el president de l'entitat, Albert Mercader. "Si és una necessitat de ciutat ho ha de ser pel conjunt de regidors que esteu en el ple; i apel·lem a la vostra capacitat negociadora i de gestió per evitar que descarrili un projecte que afecta a més de 1.200 membres de la comunitat educativa", ha afegit demanant un "desenllaç ràpid i satisfactori". 

D'altra banda, Mercader també ha instat el govern a continuar treballant conjuntament per gestionar el mentrestant i definir plegats la gestió de l'escola en unsmòduls "temporalment definitius" al parc de la Guineu.

Per la seva banda, l'alcaldessa Mireia Ingla, ferma en mantenir la polèmica ubicació, ha tornat a demanar a l'ADENC i a SOS Bosc Volpelleres que abandonin el litigi judicial i treballin de la mà per impulsar més mesures compensatòries destinades a la restauració de l'ecosistema mentre es continua avançant en la construcció de l'edifici.