El PDECat exigeix a ERC que es desvinculi dels «insults» de l'exvocal Lluc Cahís

En un article d'opinió publicat a NacióSantCugat, el republicà apuntava que l'extrema dreta "està avançant" dins de Junts per Valldoreix

Lluc Cahís, exvocal d'ERC a l'EMD de Valldoreix
Lluc Cahís, exvocal d'ERC a l'EMD de Valldoreix | Sergi Baixas
22 de novembre del 2022
Actualitzat a les 16:53h

A l'Audiència Pública del ple de novembre de l'EMD de Valldoreix, el president de la junta local del PDECat, Joan Soler, va exigir una disculpa, una condemna i una desvinculació a ERC per les afirmacions paleses en l'últim article d'opinió de l'exvocal republicà Lluc Cahís publicat a NacióSantCugatarran de l'aprovació d'una moció que declarava la guerra a l'okupació il·legal a la Vila amb els vots a favor de Junts i Cs.

Soler va interpel·lar directament a Jaume Sanmartí, l'únic representant d'ERC present a la sessió plenària de la Junta de Veïns -ja que el portaveu Ramon Segura no va poder venir-, per si assumien com a propis els "veritables insults, mentides manifestes i mostres de sectarisme" escrits per l'anterior portaveu d'ERC que va deixar el càrrec el passat mes de març. Unes afirmacions, va assegurar, que mostren "una de les cares més penoses de la mala praxi política".

Així doncs, el president del PDECat va carregar durament contra diverses afirmacions plasmades en el polèmic text com ara: "L'okupació és la solució"; "L'extrema dreta avança si no se la combat i està avançant dins de Junts per Valldoreix"; o "Lluïsa, l’ocupació no és una xacra, la xacra és l’extrema dreta i tu hi flirteges". 

Per la seva banda, Sanmartí va decidir no respondre a les peticions de Soler exposant que ell tan sols forma part d'ERC arran de la cessió d'una vocalia per a representar a l'associació veïnal Gent per Valldoreix. "Jo no he de demanar disculpes a ningú. No puc parlar per ells", va sentenciar sol·licitant que es retirés la pregunta. 

Finalment, aquest dimarts, en una piulada, ERC Sant Cugat i ERC Valldoreix han informat que Cahís "ja no té cap vinculació amb la nostra formació política i que, per tant, els seus articles i opinions són estrictament personals".