La primera Assemblea Ciutadana de Sant Cugat debat sobre el futur de la Torre Negra

Hi han participat més de 40 persones, que han fet una desena d'aportacions sobre la preservació, els usos i la gestió

La Torre Negra
La Torre Negra | Adrià Costa
Redacció
17 de novembre del 2022
Sant Cugat ha celebrat aquest dimecres la primera Assemblea Ciutadana, que ha comptat amb la participació de més de 40 persones i ha recollit desenes de propostes sobre la preservació, els usos i la gestió de la Torre Negra

Entre les aportacions plantejades, s'ha consensuat la importància ambiental de l'espai i la seva biodiversitat, així com la rellevància històrica de la casa i el seu entorn. Així, s'ha aprovat fer un estudi acurat de tots aquests valors i tenir-lo en compte per a qualsevol intervenció futura. A banda d'això, s'han fet propostes diverses sobre els usos: un centre d'interpretació de la natura, un espai museístic que reculli part del llegat arqueològic de l'entorn, un equipament de caràcter social, de salut o ocupacional, un alberg... 

Altres qüestions que s'han plantejat són la recuperació de l'entorn per al cultiu de la vinya o per a usos ramaders, valorar com es farà l'accés fins a la casa o la possibilitat de buscar finançament i d'implicar altres administracions en el projecte.

Totes aquestes propostes quedaran recollides en un informe que elaborarà el Consell de Ciutat per presentar-lo al govern municipal, i servirà com a base per continuar treballant en el projecte de preservació i usos de la Torre Negra. Totes les propostes es podran consultar a la plataforma Decidim Sant Cugat.

La comissió organitzadora de l'Assemblea i l'Ajuntament han fet una valoració molt positiva d'aquesta primera trobada, "tant el debat, la implicació i el to de les persones i entitats participants, com la qualitat de les propostes que s'han aportat", ha dit Oriol Sànchez, regidor de Participació i Barris. Sànchez també ha destacat "el consens generat" amb tot el que a veure amb la preservació de l'entorn de la Torre Negra.