Mireia Ingla: «No hi ha emplaçament alternatiu per La Mirada»

L'alcaldessa de Sant Cugat carrega contra l'entitat que ha impulsat la demanda i contra Junts per dir "mitges veritats" sobre un emplaçament alternatiu

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla
L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla | Raquel Pérez (Ajuntament de Sant Cugat)
Redacció
16 de novembre del 2022
Actualitzat el 19 de desembre del 2023 a la 13:32h
L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha comparegut públicament aquest dimecres per explicar el posicionament municipal sobre l'aturada dels treballs de transplantament dels arbres del bosc de Volpelleres, on s'ha de construir la nova escola La Mirada, al bosc de Volpelleres. Ha estat clara: “No hi ha emplaçament alternatiu". Ha lamentat que no tot el ple "no ha remat alhora" per aconseguir una qüestió "de ciutat, que afecta famílies i nens i nenes".

Ingla també ha acusat de dir "mitges veritats" els qui defensen que l'escola es construeixi a la ubicació on s'havia plantejat originalment, ja que ho desaconsellen tant des del departament d'Urbanisme com des de Protecció Civil. Aquesta és una proposta que ha defensat Junts, a qui l'alcaldessa recrimina que hagi fet "electoralisme" amb la qüestió.

El govern municipal ja treballa per buscar una solució "al mentrestant", per tal de garantir que els alumnes puguin fer les classes amb tota la normalitat, tal com s'ha fet fins ara amb la instal·lació de mòduls. L'alcaldessa també ha contactat amb el conseller d'Educació, Josep González-Cambray, per traslladar-li la situació.

Ingla també ha carregat contra l'entitat que ha impulsat la demanda, l'ADENC, per haver "boicotejat" i posat "pals a les rodes" des del primer moment la construcció de l'escola, "un equipament que ja existeix" des de l'any 2016.