Junts estén la mà al govern per evitar la prorrogació dels pressupostos

El principal partit de l'oposició qüestiona l'entesa entre les tres forces polítiques de l'Ajuntament

Imatge de la roda de premsa de Junts per Sant Cugat
Imatge de la roda de premsa de Junts per Sant Cugat | Sergi Baixas
15 de novembre del 2022

El govern de Sant Cugat té dificultats per posar-se al dia amb els pressupostos i, en els darrers tres anys, l'ha acabat aprovant tard -l'últim, al mes d'abril-. Davant d'aquest historial i amb les darreres declaracions de la tinència d'alcaldia d'Hisenda, Pere Soler, que obria la porta a una possible pròrroga dels pressupostos de l'any 2022, el principal partit de l'oposició ha posat el crit al cel

"Prorrogar un pressupost quan tenen majoria absoluta per aprovar-lo és inacceptable", ha esbitzat el portaveu i alcaldable de Junts, Josep Maria Vallès. "El pressupost és l'eina més important del govern de la ciutat i no actualitzar-lo o aprovar-lo a temps comporta un greu perjudici pel conjunt de la ciutat", ha afegit. "No sabem si l'obertura d'aquest escenari és degut a certa desídia per part del govern, per falta de projecte o manca d'acord entre les tres forces polítiques de l'executiu", reflexionen des de JxSTC.

Per aquest motiu, i amb "ànim constructiu", des de Junts han informat que es posen a disposició i estenen la mà al govern local per treballar plegats en l'aprovació del "millor pressupost possible pel 2023". 

Per altra banda, pel que fa a la congelació de les ordenances fiscals aprovada la setmana passada, el regidor Carles Brugarolas ha carregat contra el "forat econòmic" que el tripartit està causant a les arques públiques. "Si tu vols gastar més, s'han d'incrementar la recaptació dels ingressos estructurals; és a dir, dels impostos", ha exposat lamentant la "gestió econòmica nefasta" i unilateral d'aquest mandat. "Nosaltres som partidaris de fer més amb menys a partir de la responsabilitat i l'eficiència", ha sentenciat Brugarolas reivindicant aportar el màxim amb el mínim esforç fiscal.