Així serà la nova promoció d'habitatges de lloguer protegit a Sant Cugat

Ubicada a Mira-sol, la previsió és que es pugui lliurar l'any 2025

Redacció
11 de novembre del 2022
Actualitzat a les 18:20h
Imatge de com quedarà la façana sud de la futura promoció d'habitatges a Benet Moxó
Imatge de com quedarà la façana sud de la futura promoció d'habitatges a Benet Moxó | Aj. de Sant Cugat

L'Ajuntament de  Sant Cugat avança en el projecte que permetrà aixecar una nova promoció d'habitatge públic al carrer Benet Moxó de Mira-sol. I és que aquest mateix divendres s'ha escollit l'equip d'arquitectes que redactarà el projecte d'obres per fer realitat aquest edifici amb 35 habitatges protegits de lloguer general i que es preveu lliurar l'any 2025.

El projecte guanyador del concurs públic ha estat "Filtres intermedis" presentat per l'UTE d'arquitectes Yago Oliva, Miguel Cuellas i Seguí Arquitectura. Ara l'Ajuntament, a través de Promusa, els encarregarà formalment la redacció i la direcció d'obres d'aquesta promoció.

"Avui fem un nou pas per aconseguir un objectiu prioritari: que un 10% dels habitatges de Sant Cugat siguin de lloguer assequible", ha exposat el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch. "Tenim un full de ruta -el Pla d'Habitatge Assequible 2030- per fer-ho possible. Volem que ningú no hagi de marxar de Sant Cugat per la dificultat d'accés a l'habitatge".

Com serà la promoció de Benet Moxó?

L'edifici tindrà 35 habitatges d’entre dues i tres habitacions, tot i que podria tenir algun habitatge d’una sola habitació per aprofitar al màxim l’espai de què es disposa. La superfície útil dels habitatges serà com a màxim de 70 metres quadrats.

El calendari previst per a la disponibilitat i lliurament d’aquests habitatges és l’any 2025, tal com marca el Pla d’Habitatge Assequible 2030. La construcció anirà a càrrec de l’Ajuntament a través de Promusa.

Projecte Guanyador Filtres ... by Sergi Baixas


A tocar, un projecte cooperatiu

Al costat de l’edifici que acollirà els 35 habitatges de Benet Moxó, l’Ajuntament disposa d’un espai reservat per a la construcció d’un segon edifici que es desenvoluparà mitjançant una cooperativa d’habitatge. L’Ajuntament està treballant per definir aquest projecte i definir el procés d’adjudicació a un projecte cooperatiu.

Serà la primera vegada, per tant, que l’Ajuntament posarà en marxa un projecte d’habitatge cooperatiu públic. Una iniciativa que recull Pla d’Habitatge Assequible 2030 com a noves fórmules per afavorir al màxim possible la construcció d’habitatge assequible.