Els Gausacs desbloquegen (en solitari) les obres per la nova seu social

Els Castellers de Sant Cugat donen llum verda a l'ampliació del crèdit amb Coop57 per recuperar la liquiditat

Els Gausacs fent un castell davant la seva nova seu social
Els Gausacs fent un castell davant la seva nova seu social | Castellers de Sant Cugat
08 de novembre del 2022

Després de mesos d'incertesa, els Gausacs aconsegueixen desbloquejar l'aturada de les obres de la futura seu social que s'ubicarà al carrer de Sant Bonaventura, 17. I és que durant l'assemblea extraordinària celebrada aquest diumenge s'ha acordat obrir una nova negociació per ampliar el crèdit actual amb la cooperativa de serveis financers ètics i solidaris Coop57.

Aquest augment del préstec -que passaria dels 60.000 als 80.000 euros-, permetria als Castellers de Sant Cugat recuperar la liquiditat després d'un any de retard en la construcció del local a causa de la demora de l'atorgament de la llicència i de la subvenció pública per part de l'Ajuntament deixant l'entitat en una conjuntura econòmica complicada.

"Aconseguirem tirar-ho endavant malgrat tots els greuges que ens hem anat topant en el camí", ha afirmat convençut en declaracions a NacióSantCugat el membre de la Junta Directiva dels Gausacs, Jordi Serrano. "Ens ho hem hagut de finançar tot pel nostre propi compte", ha lamentat el casteller.

Aquests endarreriments sobrevinguts, amb unes ajudes públiques previstes pel passat mes de maig i que a hores d'ara encara no s'han rebut, han anat obligant a la colla castellera haver de pagar més mensualitats de lloguer de les previstes inicialment i també haver de fer front a l'increment del cost de les matèries primeres per l'aixecament del nou espai. Malgrat tot, confien que amb l'augment del crèdit i la "imminent" arribada de la subvenció, la situació es recondueixi i puguin inaugurar l'esperada seu de cara al gener del 2023.

Tot i això, fa unes setmanes sí que s'aconseguia resoldre la cessió d'ús de la Sala Canigó per part de l'Ajuntament per un període de 10 anys; l'indret on els Gausacs fan actualment els assajos compartint espai amb el Club de Gimnàstica Rítmica i Estètica de Sant Cugat. Aquesta cessió, aprovada pel ple, permetria instal·lar aviat una xarxa de seguretat i altres estris propis de l'activitat castellera. 

Tanmateix, cal destacar que aquest mateix diumenge 13 de novembre, la plaça d'Octavià acollirà la XXVI Diada dels Castellers de Sant Cugat. Una jornada que acomiadarà la temporada d'enguany amb diverses colles convidades, matinades, dinar popular i actuacions musicals.

La nova seu

L'edifici, un antic taller mecànic pendent de reformar integralment, s'adequarà a les necessitats actuals de la colla. Així doncs, està previst que aculli un  bar-restaurant obert al públic -a través d'una concessió- que visibilitzarà i farà d'aparador de l'activitat castellera a la ciutat; mentre que, alhora, també servirà com a punt de trobada i socialització dels propis Gausacs per reunir-se després d'acabar els assajos. A la planta superior es muntaran sales polivalents, de reunions i despatxos per gestionar el dia a dia de la colla.

Pel que fa als avaladors, es tracta d'un compromís personal i individual que parteix de la confiança en aquest projecte col·lectiu i que s'haurà d'anar retornant progressivament al llarg dels anys. No obstant això, si per algun supòsit l'entitat no pogués retornar el préstec, les persones avaladores respondrien en el seu nom i només per la seva part avalada sense interessos afegits.