Salvador Brotons debuta com a director de l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat

El compositor barceloní actuarà el pròxim divendres 18 de novembre al Teatre-Auditori amb "Quadres d'una Exposició"

Redacció
07 de novembre del 2022
Actualitzat a les 16:59h
Salvador Brotons, dirigint la Banda Municipal de Barcelona
Salvador Brotons, dirigint la Banda Municipal de Barcelona | BMB

"Quadres d'una Exposició" (Mússorgski) serà l'obra amb la qual debutarà Salvador Brotons el pròxim divendres 18 de novembre al Teatre-Auditori com a nou director de l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat. Un concert "colorista i vibrant" acompanyat de la música "original, plena de contrastos i amb un aire de modernitat" d'Àlex Alguacil i Yukiko Akagi que connecta molt bé amb el públic actual. 

Brotons va agafar el passat mes de maig el relleu a Josep Ferré, que va passar a ser el director artístic. Format al Conservatori Superior de Música de Barcelona on va aconseguir títols de flauta, composició i direcció d'orquestra -també va ser flautista solista de l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu i membre de l'Orquestra Ciutat de Barcelona- compta amb més de 160 obres, la majoria orquestrals i de càmera. A més, també ha guanyat diversos guardons com el Premi Orquestra Nacional d'Espanya o el Premi Ciutat de Barcelona.

Pel que fa al nou encàrrec, Brotons ja va manifestar il·lusió pel "repte que suposa dirigir una formació simfònica de la casa" que durant els darrers 30 anys ha aconseguit erigir-se com a referent amb un potent nivell musical.