Llevantada

El cost del temporal Gloria s'eleva fins als 170.000 euros a Sant Cugat

Segons el Consell Comarcal del Vallès Occidental, la llevantada ha deixat els municipis amb danys valorats en més de 6,2 milions d'euros

per Sergi Baixas, 9 de febrer de 2020 a les 10:00 |
Imatges dels danys causats per la llevantada a Sant Cugat | Ajuntament de Sant Cugat
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El temporal Glòria ja és història; però els costos econòmics dels desperfectes que ha deixat enrere són quantiosos. Malgrat tot, en comparació amb altres zones del territori català, el Vallès n'ha sortit força indemne. 

Tot i així, segons el Consell Comarcal del Vallès Occidental, la llevantada ha deixat els municipis amb danys valorats en més de 6,2 milions d'euros. Unes xifres quantificades a partir d'una primera valoració basada en les estimacions realitzades pels diferents ajuntaments per poder tramitar els ajuts corresponents.


Els municipis amb afectacions són: Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Castellbisbal, Gallifa, Matadepera, Montcada i Reixac, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Sentmenat, Terrassa, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls.

Barberà del Vallès, el més afectat


El municipi més afectat de la comarca és el de Barberà del Vallès on s’han quantificat danys per un import de 3.8 milions euros, ja que han tingut greus afectacions a l’espai públic, concentrades sobretot en un carrer del municipi. A Viladecavalls, el segon municipi amb més danys quantificats, s’arriba als 850.000 euros en la valoració econòmica de les afectacions, sobretot per l’afectació al camí d’accés al un centre sociosanitari. A Terrassa s’han quantificat els danys en 600.000 euros per a afectacions a l’espai públic, a edificis municipals i en esllavissades.

La xifra puja fins als 170.000 euros a Sant Cugat


A Sant Cugat els costos provenen principalment de la retirada d’arbres i obstacles caiguts sobre la via pública arribant a superar els 170.000 euros quantificats. Per la seva banda, a Sabadell els danys es quantifiquen en més de 240.000 euros per afectacions en parcs i jardins, enllumenat públic, vialitat, edificis i equipaments municipals, esllavissades, servei recollida de residus i neteja viària, mobilitat, trànsit i transport. La xifra s’eleva fins a més de 150.000 a Palau-solità  i Plegamans i arriba als prop de  110.000 a Castellar del Vallès. A Gallifa també s’han produït danys importants, quantificats en més de 106.000 euros mentre que a Polinyà la valoració econòmica de les afectacions és de prop de 90.000 euros.

Amb quantificacions per sota dels 30.000 euros es troben: Matadepera, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Sentmenat, i Rellinars. Hi ha municipis com Castellbisbal, Ullastrell o Vacarisses que manifesten haver patit danys però no presenten valoració econòmica.

 

Participació