Mercè Conesa serà la nova directora general de Barcelona Global

L'exalcaldessa de Sant Cugat substituirà en el càrrec a Mateu Hernández, que passarà a ser un assessor adjunt a la presidència

Mercè Conesa.
Mercè Conesa. | Adrià Costa
Redacció
03 de novembre del 2022
Actualitzat a les 20:10h
L'exalcaldessa de Sant Cugat, expresidenta del Port de Barcelona i actual directora de l'Incasòl, Mercè Conesa, serà la nova directora general de Barcelona Global. Una plataforma de més de 200 empreses i professionals sense ànim de lucre que neix amb la voluntat d'ubicar al mapa internacional Barcelona com a capital de negocis i talent. Una organització que ha aconseguit portar, per exemple, la Copa Amèrica de cara a l'any 2024. 

Així doncs, Conesa -que deixarà l'Incasòl una vegada es formalitzi el nomenament- substituirà en el càrrec a Mateu Hernández, que passarà a ser un assessor adjunt a la presidència, actualment liderada per Maite Barrera

Està previst que l'entitat, que ha remès aquest mateix dijous la comunicació al consell supervisor per informar-los del canvi, acabi ratificant la decisió aviat en la pròxima reunió. 

Qui és Mercè Conesa?

Llicenciada en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona, Conesa (CiU) va ser alcaldessa de Sant Cugat del Vallès des del 2010 al 2018. També va ser presidenta de la Diputació de Barcelona del 2015 al 2018 i posteriorment, va ser nomenada presidenta del Port de Barcelona abans de passar a liderar l'Incasòl.