Mariona Arnau, candidata del Jovent Republicà a les llistes d'ERC

La jove santcugatenca ha reivindicat la importància de fer sentir la veu dels joves per revertir la precarietat del col·lectiu

Gordó, Ingla, Arnau i Domènech, a la presentació d'ahir de la candidata de les JERC a Sant Cugat
Gordó, Ingla, Arnau i Domènech, a la presentació d'ahir de la candidata de les JERC a Sant Cugat | JERC Sant Cugat
03 de novembre del 2022
Actualitzat a les 10:49h

Mariona Arnau serà la candidata del Jovent Republicà (JERC) de Sant Cugat per a les eleccions municipals del 2023 i, per tant, serà qui ocupi una de les places de la llista d'ERC. En el seu discurs de presentació a la plaça de Lluís Millet, Arnau ha reivindicat la importància que el jovent participi activament de la política per "capgirar les tornes" i pugui proposar solucions per revertir la precarietat juvenil, la crisi habitacional o l'emergència climàtica, entre d'altres. 

"Som una generació envoltada de crisis, submergida en una existència precària i d'emancipació costosa", ha afegit Arnau especialment preocupada per l'estat de la salut mental del col·lectiu. "El capitalisme ens ha fet desitjar un grapat de coses que només ens generen angoixa", ha lamentat criticant la deriva actual.  

Per tot plegat, Arnau ha fet una crida a ser "ambiciosos" per combatre aquestes situacions de desigualtat que en el cas de Sant Cugat, per exemple, s'observa amb l'expulsió de centenars de joves davant dels preus abusius del mercat immobiliari. "Si hi som, hi ha canvis", ha assegurat la candidata aplaudint l'arribada del tripartit i destacant que cal continuar fent passes cap a una ciutat solidària, justa, feminista i ecologista.

"La nostra veu i la nostra forma de fer"
Per la seva banda, la portaveu nacional del Jovent Republicà, Kènia Domènech, ha vindicat la necessitat que els joves siguin a tots els espais possibles per poder "traslladar la nostra veu i la nostra forma de fer" a totes les institucions del país. "Cal establir connexions que apel·lin a tothom des d'una mirada juvenil i transformadora". 

Una mirada que, segons la regidora de Joventut i excandidata de les JERC Alba Gordó, fins ara no s'havia tingut en compte a nivell local. "Sant Cugat funcionava d'esquena al jovent", ha assegurat la republicana criticant la gestió dels 32 anys consecutius de governs convergents i que el nou executiu d'esquerres ha aconseguit "capgirar" fent que el municipi esdevingui un "referent juvenil a nivell català" amb l'acollida de l'Esplaiada o del Tindercat

Finalment, l'alcaldessa Mireia Ingla ha destacat la importància de comptar amb veus joves per aconseguir ser el màxim de plurals i diversos perquè la societat pugui sentir-se emmirallada amb la gent que volem representar. "Hem vingut a acabar de fer tot allò que hem començat", ha sentenciat la batllessa esperançada de poder tornar a governar després del maig del 2023.