Els ecologistes «Tyre Extinguishers» reivindiquen haver actuat a Sant Cugat

El col·lectiu reivindica desinflar les rodes dels SUVS pel seu format "altament contaminant, massiu i innecessari"

Un activista de Tyre Extinguishers, desinflant les rodes d'un SUV
Un activista de Tyre Extinguishers, desinflant les rodes d'un SUV | TW
31 d'octubre del 2022
"Ja hem desarmat 10.000 SUVS d'arreu del món". Amb aquest missatge, el grup ecologista Tyre Extinguishers ("Extintors de rodes", en català) ha celebrat les xifres de la seva creuada que van encetar el passat mes de març contra aquest tipus de cotxe. Una línia d'acció basada a desinflar les rodes d'aquests "vehicles massius i innecessaris" que, asseguren, contaminen greument les àrees urbanes.

"Volem viure en pobles i ciutats amb carrers segurs i aires nets", han reivindicat els activistes en un comunicat després que els governs no n'hagin regulat el seu ús. Per això, amb accions concretes de denúncia, han anat desinflant les rodes d'aquests cotxes a diverses ciutats del planeta; entre elles, Sant Cugat -l'única ciutat catalana on haurien actuat-.
  Segons fonts consultades de Mossos d'Esquadra per NacióSantCugat, Tyre Extinguishers hauria actuat a la ciutat vallesana el passat 30 de setembre desinflant, com a mínim, les rodes de 7 SUVS estacionats a l'entorn del barri de Mira-sol. Tot i això, en ser una actuació de desinflada i no de rebentada, el cos policial destaca que no se'n pot derivar cap responsabilitat penal.