Junqueras fa una crida a revalidar l'alcaldia d'Ingla: «Necessitem que Sant Cugat colideri el país»

El president d'ERC reivindica el municipi com una de les "ciutats de referència" de Catalunya

El president d'ERC  Oriol Junqueras amb l'alcaldessa de Sant Cugat Mireia Ingla
El president d'ERC Oriol Junqueras amb l'alcaldessa de Sant Cugat Mireia Ingla | Cedida
27 d'octubre del 2022

"Sant Cugat és una ciutat de primer ordre i necessitem que tingui la voluntat de coliderar el país". Amb aquestes paraules, el president d'ERC, Oriol Junqueras, va donar suport públicament ahir al vespre a la candidata republicana Mireia Ingla perquè pugui revalidar l'alcaldia de cara a les pròximes eleccions municipals i torni a encapçalar un govern de canvi després de 32 anys convergents al capdavant de l'Ajuntament vallesà.

En una visita al barri del Monestir-Sant Francesc, Junqueras ha reivindicat el lideratge d'Ingla per continuar avançant com una de les "ciutats de referència" de Catalunya que posi les persones i famílies al centre de la política. En aquesta línia, destaca que s'hauria de reconèixer l'"esforç extraordinari" del govern local a l'hora d'afrontar un mandat "dificilíssim" arran de la pandèmia i de la crisi econòmica. 

Pel que fa a possibles pactes post-electorals, Junqueras rebutja fer especulacions i assenyala que primer cal guanyar-se la confiança de la ciutadania parlant d'allò que li preocupa a la gent. Tot i això, remarca que ERC manté la seva voluntat de servei a curt, mitjà i llarg termini i que, per tant, com més temps pugui governar, millor.