1 de 10
mossos

Investiguen l'excap dels Mossos de Sant Cugat per enregistrar en secret les oposicions del cos

L'inspector Jordi Hosta va ser un dels agents que treballa a la Divisió d’Avaluació i Serveis comandada pel major Trapero

Un agent dels Mossos d'Esquadra | ACN
per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 26 d'octubre de 2022 a les 18:13 |
Una jutgessa ha citat a declarar a Jordi Hosta, inspector dels Mossos d’Esquadra, per la gravació amb el mòbil d’una reunió del tribunal que havia de jutjar els processos de selecció de nous inspectors i intendents, segons ha avançat El Món i ha pogut confirmar l’ACN. Es tracta d’un agent que treballa a la Divisió d’Avaluació i Serveis, comandada pel major Josep Lluís Trapero. Hosta va ser el cap dels Mossos de la comissaria de Sant Cugat entre els anys 2012 i 2018.

Aquesta unitat té un intendent i tres inspectors. El cos ha obert a Hosta un expedient disciplinari i com a mesura cautelar l’ha retirat de la unitat i l’ha enviat al complex central d’Egara a fer altres tasques. La Divisió d’Afers Interns (DAI) s’ha ocupat de la investigació d’aquest cas actuant com a policia judicial.


Els fets es remunten a fa un mes, quan es va trobar un mòbil amb la gravadora activa amagat en un calaix de la sala on es reunia el tribunal avaluador dels processos de selecció. El telèfon no tenia SIM i era de prepagament. Les proves es van suspendre i el cas es va judicialitzar. Ara la jutgessa ha obert la fase d’instrucció i ha citat a declarar com a investigat un inspector, que era suplent del tribunal.

Precisament, els dos processos de selecció que van quedar aturats ara s’han reprès. La presidenta del Tribunal Qualificador ha emès un informe amb data 19 d’octubre que conclou que no hi ha hagut afectació en els processos selectius dels principis constitucionals d’igualtat, mèrit i capacitat en l’accés i promoció a la funció pública, i que es poden reprendre amb totes les garanties.
Participació