Cs vol que l'Agència Espanyola de Supervisió de la Intel·ligència Artificial s'ubiqui a Sant Cugat

Els liberals reivindiquen que es tracta d'una "oportunitat inigualable" per impulsar l'activitat econòmica de la ciutat

Espanya pretén convertir-se en un país capdavanter i referent en Intel·ligència Artificial
Espanya pretén convertir-se en un país capdavanter i referent en Intel·ligència Artificial | Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital
Redacció
26 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 17:27h

Cs vol que Sant Cugat aculli la futura seu de l'Agència Espanyola de Supervisió de la Intel·ligència Artificial (AESIA). El portaveu taronja, Aldo Ciprian, ha demanat a l'Ajuntament que iniciï els tràmits pertinents per postular-se com a ciutat candidata en el procés de selecció impulsat recentment pel Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital del govern espanyol. 

Els liberals asseguren que Sant Cugat tindria números per guanyar el concurs tenint en compte la proximitat a diverses universitats del país (UAB, ETSAV-UPC, UIC, EUG, ESADE); a instal·lacions de recerca de referència (com ara el Sincrotró Alba); un sector administratiu i empresarial dinàmic; bones comunicacions terrestres i aèries; així com "una gran capacitat per generar talent multidisciplinari". 

"Allotjar una seu d'aquestes característiques suposaria un impuls a l'activitat econòmica del municipi i la creació de llocs de treball amb alt valor afegit al marc d'un sector en creixement i amb un fort potencial de desenvolupament que actuaria com a dinamitzador d'altres sectors econòmics", ha reivindicat Ciprian sol·licitant aprofitar aquesta "oportunitat inigualable".

Amb aquesta iniciativa, Espanya pretén ser el primer país europeu amb una entitat de supervisió de la Intel·ligencia Artifical, anticipant-se al futur reglament de la Unió Europea sobre aquest sector. Una Agència que estudiarà generar un ecosistema digital des d'una mirada humanista i de respecte als drets humans a partir d'un clima de confiança i de minimització de riscos.