Mor el professor de La Salle que va abusar d'Alejandro Palomas

L'escriptor santcugatenc va ajudar a destapar una onada d'abusos sexuals comeses pel mateix docent

Alejandro Palomas, en una imatge d'arxiu
Alejandro Palomas, en una imatge d'arxiu | Europa Press
NacióDigital
25 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 16:49h

Jesús Linares, el professor de La Salle de Premià de Mar investigat per múltiples abusos sexuals, va morir divendres passat als 90 anys. El religiós s'enfrontava al judici per haver assetjat, agredit i abusat sexualment a més d'una quinzena d'exalumnes entre els quals es trobava l'escriptor santcugatenc Alejandro Palomas.

I és que Palomas va ser la primera víctima que va treure a la llum aquests fets respecte al mateix docent que van ocórrer a mitjans dels anys 70. Tot i el seu esfereïdor relat, els delictes ja havien prescrit i el jutge va decidir arxivar el cas per violacions. No obstant això, farà un any, una nova denúncia sobre uns fets del 2008 va aconseguir que la fiscalia de Mataró instés a reactivar el cas. De totes maneres, ara, amb la mort de Linares, la via penal queda definitivament tancada. 

Aquest matí, als Matins de TV3, Palomas ha confessat: "Quan em van confirmar que l'home que va abusar de mi havia mort, vaig anar al lavabo i vaig vomitar". "Tinc molt de fàstic i el meu cos s'està netejant", explica recordant inevitablement els fets i sentint-se en shock. "S'ha endut una part de mi. És un record. És un fantasma contra qui ja no puc lluitar", ha lamentat el supervivent novel·lista.

"Això no es diu"
"En aquell moment jo no sabia que el que estava vivint era horrible. No sabia si era horrible per mi, no sabia fins a quin punt jo en tenia la culpa. Era un nen que buscava protecció i inconscientment pensava que era el preu que tenia de pagar", exposava. "Ell és un nom, un de moltíssims. Crec que d'alguna manera, jo, l'Alejandro que té certa rellevància, hi pot posar una mica de cara", va reivindicar el novel·lista.