Adjudicades les obres de construcció de La Mirada

Les tasques d'aixecament del futur centre educatiu de Volpelleres tindran un cost de 9,5 milions d'euros

Imatge de la futura escola de La Mirada
Imatge de la futura escola de La Mirada | Aj. de Sant Cugat
Redacció
21 d'octubre del 2022
Actualitzat el 19 de desembre del 2023 a la 13:33h

El ple d'octubre ha donat llum verda a l'adjudicació de les obres que permetran iniciar la construcció de La Mirada. Així doncs, amb un cost previst de 9,5 milions d'euros, finalitzen els tràmits administratius que permetran aviat donar el tret de sortida a les tasques d'aixecament del futur centre educatiu del barri de Volpelleres després que l'anterior adjudicació quedés deserta arran del sobrecost dels materials.

Ara, amb l'actualització dels costos al preu de mercat, la construcció està prevista que comenci després de les festes de Nadal en cas que la batalla judicial amb les entitats ecologistes per la ubicació enmig del bosc no continuï, en paraules de l'alcaldessa Mireia Ingla, "obstaculitzant" el procés.

Unes obres que haurien d'estar finalitzades, segons el govern, abans del setembre de 2024. Mentrestant, les famílies afectades van tornar a manifestar-se al ple reclamant que no es produeixin més endarreriments.

A hores d'ara, les obres de construcció estan dividides en quatre blocs que s'han adjudicat de la següent manera:

- Lot 1: adjudicat a la Unió Temporal d’Empreses (UTE) ARNÓ per un valor de 49.297,06 €. És per als treballs previs d’adequació del solar.

- Lot 2: adjudicat a la Unió Temporal d’Empreses (UTE) ARNÓ per un valor de 7.671.400 €. Els treballs consisteixen en la construcció de l’edifici. 

- Lot 3: adjudicat a l’empresa Constructora San José per un valor d’1.696.996,15 €. Els treballs consisteixen a adequar el sistema de condicionament, instal·lacions i serveis del nou edifici.
 
- Lot 4: adjudicat a l’empresa Jardineria El Cedre per un valor de 53.469,40 €. Els treballs consisteixen en la part de jardineria i reg de la nova escola.