La lluita contra l'okupació: el cavall de batalla del PDECat a Valldoreix

"La nostra prioritat és fer fora a l'okupa de casa", ha remarcat el diputat Boadella davant d'un "marc jurídic tremendament ineficaç"

Els representants del PDECat, Maria Lluïsa Muñoz i Genís Boadella
Els representants del PDECat, Maria Lluïsa Muñoz i Genís Boadella | Sergi Baixas
18 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 21:11h

El PDECat arrenca l'inici de la campanya electoral de les municipals del 2023 amb l'okupació com a cavall de batalla. Així ha quedat palès aquest dimarts a la tarda en una roda de premsa al Casalet de Valldoreix on la secció local ha reunit una vintena d'assistents per la presentació, de la mà de la vocal valldoreixenca Maria Lluïsa Muñoz i del diputat al Congrés Genís Boadella, del paquet de "mesures urgents per fer front a l'ocupació il·legal d'immobles". 

Així, la formació política presentarà un ventall de propostes de modificació de llei a la casa dels lleons de Madrid perquè es contempli l'impuls de mesures cautelars per expulsar els okupes en menys de 48 hores i proveir als ajuntaments d'eines suficients per dotar a les policies locals de les competències necessàries per afavorir la celeritat dels desallotjaments. "La nostra prioritat és fer fora a l'okupa de casa", ha remarcat Boadella davant d'un "marc jurídic tremendament ineficaç" que perjudica enormement, diuen, als propietaris. Pel que fa als casos de vulnerabilitat, esgrimeixen, s'han de fer fora igualment i derivar-los a Serveis Socials.

Tot i l'exposició, segons la mateixa vocal de l'EMD de Valldoreix i basant-se a partir dels informes policials, a la Vila tan sols hi ha denunciades 15 okupacions; malgrat que la representant pública assegura que en són, sense determinar-les, "moltes més". Unes okupacions que, a més, destaca, "no són pacífiques sinó delinqüencials" i que provoquen múltiples problemes veïnals. "Els veïns estan desesperats i es troben sense solucions", ha afirmat Muñoz.

Per tot plegat, amb aquesta moció s'instarà a totes les forces polítiques que prenguin partit sobre aquesta "problemàtica" i que "es mullin". Cal recordar que a principis d'any, l'EMD ja va aprovar unapolèmica moció sobre l'okupació amb els vots de Junts i Cs que finalment va quedar invalidada 'de facto'.