1 de 10
universitats

La cultura i la llengua japonesa guanyen un espai a la UAB

Es tracta de l'Oficina d'Estudis Japonesos, la primera universitat de l'Estat que ho acull

Universitat Autònoma de Barcelona i Parc de Recerca. | Roger Navarro
per NacióSabadell, Sabadell, Catalunya | 19 d'octubre de 2022 a les 09:41 |
La cultura i la llengua japonesa estan una mica més a prop, gràcies a la creació de l'Oficina d'Estudis Japonesos a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Concretament, es troba al Mòdul de Recerca A del campus vallesà i l'espai compta amb el reconeixement de la Japan Foundation, una institució adscrita al govern nipó dedicada a la promoció del país i està dedicada a la millora constant dels ensenyaments de la nació asiàtica.

Des de l'oficina es vol oferir cursos oberts de japonès a partir del proper mes de febrer, entre altres activitats. L'espai se suma a les delegacions lingüístiques i culturals de Portugal, Corea del Sud i la Xina, que ja tenen seu a la UAB. Es tracten d'uns organismes amb una tasca equivalent a la de l'Institut Cervantes del govern espanyol i l'Institut Ramon Llull del govern de la Generalitat.


La UAB és la universitat amb més estudiants de japonès de l'Estat i la primera en acollir els exàmens oficials d'aquest idioma i tenir una oficina d'aquest organisme, la Sakura Network. Així mateix, és l'única catalana que ofereix estudis d'Àsia oriental tant de grau com de màster, i es consolida amb aquesta nova seu com la institució d'educació superior capdavantera en les relacions no només amb el Japó sinó amb l'Àsia Oriental.
Participació