1 de 10
plestc

VÍDEOS | La discòrdia pel futur de la Mirada irromp en el ple de Sant Cugat

Els discursos de les entitats ecologistes i de les famílies afectades de l'escola es fan sentir amb força a la Unió

Les famílies de la Mirada irrompen a les portes del ple | Sergi Baixas
per Sergi Baixas, Sant Cugat del Vallès, Catalunya | 17 d'octubre de 2022 a les 20:38 |

El mateix dia que finalment s'han adjudicat les obres de construcció per donar el tret de sortida a l'aixecament de la futura escola de La Mirada, famílies afectades i col·lectius ecologistes han irromput i centrat l'Audiència Pública del ple d'octubre de Sant Cugat. Ambdós bàndols s'han manifestat a les portes de la Unió Santcugatenca -on s'ha celebrat la sessió- i han fet soroll per fer sentir les seves reivindicacions
  Des dels defensors del bosc de Volpelleres, el president de l'ADENC, Joan Carles-Sallas, ha lamentat que s'estiguin tirant endavant els últims tràmits administratius que derivarien en la "destrucció" de l'ecosistema existent. "Tot el món científic ens ha donat la raó. Fem un últim prec perquè s'aturi el projecte i es traslladi el projecte a altres ubicacions més favorables", ha implorat Sallas apel·lant a l'ombra del litigi judicial

Una petició que els portaveus de SOS Bosc de Volpelleres, Lurdes Marimón i Xavier Bona, han accentuat el discurs qualificant l'obra d'"ecocidi" davant l'impacte contra més de 15.000 m2 de l'espai natural. "Això ja no és un bosc", han denunciat reivindicant el greu impacte que suposaria contra la vegetació i la fauna del corredor ecològic. "No estem en contra de l'escola, estem en contra de la destrucció del bosc", han reiterat els activistes.


Per la seva banda, el portaveu de l'AFA, Marc Gilabert, ha recordat que les famílies porten més de 7 anys sense un edifici "digne" i que, per aquest motiu, més d'un centenar de veïns s'han reunit per protestar, esgotats de paciència. "Uns anys d'endarreriment, perduts i irrecuperables. Ja no estem indignades; sinó cansades i desesperades", ha lamentat Gilabert malgrat agrair la passa endavant d'aquesta tarda en la licitació d'obres que estarien previstes començar després de les festes de Nadal.

"Deixin de ser un obstacle"


Des del govern, l'alcaldessa Mireia Ingla ha reconegut que La Mirada és una "prioritat de ciutat" recordant que des de l'executiu s'han dedicat "tots els esforços possibles" malgrat la bateria d'impediments als tribunals. Per aquest motiu, la batllessa republicana ha sol·licitat als col·lectius ecologistes que aturin els seus embats judicials per permetre anar avançant amb més celeritat. "Deixin de ser un obstacle. La justícia no us està donant la raó", ha sentenciat.


 

 

Participació