«VOTTUN», el projecte que presentarà Sant Cugat a Innpulso

Una empresa local dedicada a les certificacions digitals Blockchain i a l'economia circular

Innpulso Emprende neix amb l'objectiu de connectar els ajuntaments amb el teixit empresarial més innovador
Innpulso Emprende neix amb l'objectiu de connectar els ajuntaments amb el teixit empresarial més innovador | Ministeri de Ciència i Innovació
Redacció
11 d'octubre del 2022

Sant Cugat del Vallès participarà el pròxim divendres 14 d'octubre a la 6a edició d'Innpulso. Un certamen que pretén facilitar la trobada entre els responsables municipals i el teixit emprenedor; premiant, alhora, les iniciatives més innovadores del país. 

En aquesta ocasió, que tindrà lloc a la ciutat de València, l'alcaldessa Mireia Ingla -acompanyada de la tinència de Presidència, Pere Soler, i la tinència de Promoció Econòmica, Elena Vila- defensarà el projecte de "VOTTUN". Una empresa dedicada a les certificacions digitals Blockchain i a l'economia circular. 

La temàtica d'enguany tornarà a girar a l'entorn de la Missió de Ciutats Intel·ligents i Climàticament Neutres impulsada per la Comissió Europea. L'objectiu és donar suport, promoure i guiar les ciutats per la seva transformació sistèmica cap a la neutralitat climàtica per al 2030. I, d'aquesta manera, també fomentar una transició justa per millorar la salut i el benestar de les persones i aportar nombrosos beneficis addicionals a aquesta transició, com ara la millora de la qualitat de l'aire, la creació d'ocupació i estils de vida més saludables.

Què és Innpulso Emprende?
 
Innpulso Emprende és un certamen que reuneix anualment alcaldes i alcaldesses de les ciutats pertanyents a la Xarxa Innpulso amb les pimes, micropimes i startups més innovadores que han estat seleccionades per cadascuna de les ciutats. Així, la trobada facilita l'acostament entre pimes innovadores en l'àmbit nacional, potencia l'intercanvi d'experiències en la promoció i el suport a la innovació des de l'administració i, en definitiva, posiciona i impulsa les pimes innovadores pertanyents a les ciutats Innpulso, donant visibilitat per facilitar-ne l'accés a mercats potencials i possibles inversions.
 
S'entregaran dos premis, un serà per al Projecte més innovador a l'àmbit de la Innovació Social, i l'altre serà per al Projecte més innovador a l'àmbit de la Innovació Tecnològica. A més, n'hi haurà una menció especial per a l'empresa més "Influencer", és a dir, aquella que hi hagi generat més trànsit i interacció en xarxes socials.
 
A l'hora d'avaluar els projectes, el jurat, format per Patricia Molina, directora de Ciutat, Territori i Medi Ambient a Tecnalia, Manuel Gomicia, director general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial de la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana, Celsa Monrós, directora general del Canvi Climàtic de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana i Juan Bueno, CEO de Myrentgo Mobility i director del MiV Mobility Startup Program de València, valorarà aspectes com la maduresa de la idea, el caràcter innovador del projecte, la viabilitat del projecte, la capacitat i experiència de l'equip i el nivell d'impacte sobre el territori. Com a complement a l'esdeveniment, les empreses participants a Innpulso Emprende tindran també l'oportunitat de participar al VLC Startup Market, un gran aparador per a empreses innovadores i tecnològiques que, promogut per València Activa, se celebrarà al llarg de tot el cap de setmana als carrers de la ciutat.