11
d'octubre
del
2022
Actualitzat
a la
13:09h
L'Ajuntament de Sant Cugat ha organitzat la primera edició de la "Setmana de l'Alimentació Conscient" -que se celebrarà del 15 al 27 d'octubre- en el marc de l'estratègia municipal per sensibilitzar la ciutadania i avançar cap a una ciutat saludable i defensora del clima.
Així doncs, el consistori ha presentat una sèrie d'activitats per reflexionar sobre la importància d'impulsar accions que promoguin una alimentació conscient, l'adopció de pràctiques sostenibles a les cuines domèstiques i de restaurants i conèixer el treball de les finques d'agricultura ecològica del municipi.
"Amb aquesta Setmana fem una aposta forta per començar a posar damunt la taula el debat de l’alimentació. Els usuaris cada vegada són més conscients de decidir què compren i ara volem fer un pas més per acompanyar la restauració per fer un canvi cap a una alimentació més conscient", han apuntat la tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica i Comerç, Elena Vila, i la Comissionada per l'Emergència Climàtica, Alba Gordó.
El programa:
Tallers i xerrades de professionals de la cuina i restauració: SlowFood ofereix dues activitats de “showcoocking” adreçades especialment a cuiners i cuineres de Sant Cugat, amb la participació d’experts de la cuina: Susana Aragón (restaurants CèNTRIC gastro; ONA nuit), Mariano Martínez (Associació de Gastronomia i Turisme), Sergi de Meià (Fundació Institut Català de la Cuina i la Cultura Gastronòmica) i Daniele Rossi (restaurant Rasoterra Bistrot). Es faran a l’espai Txocu els dimarts 12 i 25 d’octubre a les 18h. També ofereix dues xerrades sobre restauració sostenible adreçades especialment a responsables de restaurant a càrrec de Sergio Gil (Fundació Restaurants Sostenibles; UB; Basque Culinary Center) i Òscar Teruelo (CèNTRIC gastro; Associació Gastronomia i Turisme) els dimecres 19 i 26 al mateix espai Txocu a les 18h. Un cop prioritzada la participació del col·lectiu de treballadors/res de la restauració, aquestes activitats quedaran obertes a tothom fins a esgotar les 30 places d’aforament.
Les inscripcions s’han de fer a través del web decidim.santcugat.cat i posteriorment es confirmarà la disponibilitat de plaça.
Visites a La Rural de Collserola i a l’exposició “Menja, Actua, Impacta”: La Rural de Collserola és una cooperativa jove, que –com l’Ortiga a can Monmany ja fa més temps- treballa des de fa uns anys a la falda de Collserola, a Valldoreix. Participa de l’associació Collserola Pagesa i del programa del Parc Natural “Alimentem Collserola”, i són proveïdors de diverses escoles de Sant Cugat. L’empresa local de menjadors Paidos participarà en la visita i junts explicaran també aquesta experiència (15 d’octubre d’11 h a 13 h). L’Ajuntament també anima a visitar l’exposició “Menja, Actua, Impacta” que s’ha elaborat en el marc de la capitalitat mundial alimentària de Barcelona al local de Fundesplai al Prat del Llobregat: https://menjaactuaimpacta.org/. Es tracta "d’un viatge de descoberta del gran impacte que el sistema alimentari actual té sobre la salut de les persones i del planeta". L’Ajuntament convida als grups de cuina d’FP i PFI del municipi per anar-hi el dia 27 d’octubre i a la resta de la població l’anima a anar-hi i no perdre’s aquesta exposició.
Taula rodona sobre els impactes ambientals del sector agroindustrial i les alternatives que passen per la cuina: la Maria Nicolau és cuinera i autora del llibre “Cuina! o barbàrie” i el Robert Savé és investigador i coordinador de viticultura a l’IRTA. Tots dos explicaran l’impacte de la indústria agroalimentària en el clima i com avançar cap a la sobirania alimentària a través de les polítiques i de la cuina (21 d’octubre a les 18 hores a la Casa de Cultura).
Totes les activitats són gratuïtes. Cal inscripció prèvia al portal web decidim.santcugat.cat (algunes activitats tenen les places limitades).
Les inscripcions s’han de fer a través del web decidim.santcugat.cat i posteriorment es confirmarà la disponibilitat de plaça.
Visites a La Rural de Collserola i a l’exposició “Menja, Actua, Impacta”: La Rural de Collserola és una cooperativa jove, que –com l’Ortiga a can Monmany ja fa més temps- treballa des de fa uns anys a la falda de Collserola, a Valldoreix. Participa de l’associació Collserola Pagesa i del programa del Parc Natural “Alimentem Collserola”, i són proveïdors de diverses escoles de Sant Cugat. L’empresa local de menjadors Paidos participarà en la visita i junts explicaran també aquesta experiència (15 d’octubre d’11 h a 13 h). L’Ajuntament també anima a visitar l’exposició “Menja, Actua, Impacta” que s’ha elaborat en el marc de la capitalitat mundial alimentària de Barcelona al local de Fundesplai al Prat del Llobregat: https://menjaactuaimpacta.org/. Es tracta "d’un viatge de descoberta del gran impacte que el sistema alimentari actual té sobre la salut de les persones i del planeta". L’Ajuntament convida als grups de cuina d’FP i PFI del municipi per anar-hi el dia 27 d’octubre i a la resta de la població l’anima a anar-hi i no perdre’s aquesta exposició.
Taula rodona sobre els impactes ambientals del sector agroindustrial i les alternatives que passen per la cuina: la Maria Nicolau és cuinera i autora del llibre “Cuina! o barbàrie” i el Robert Savé és investigador i coordinador de viticultura a l’IRTA. Tots dos explicaran l’impacte de la indústria agroalimentària en el clima i com avançar cap a la sobirania alimentària a través de les polítiques i de la cuina (21 d’octubre a les 18 hores a la Casa de Cultura).
Totes les activitats són gratuïtes. Cal inscripció prèvia al portal web decidim.santcugat.cat (algunes activitats tenen les places limitades).