Tret de sortida a la temporada de caça del senglar a Collserola

Fins al mes de febrer es programaran una vintena de batudes a la Serra per intentar reduir la superpoblació de l'espècie

Un porc senglar enmig del teixit urbà
Un porc senglar enmig del teixit urbà | Gencat
Redacció
07 d'octubre del 2022

Tret de sortida a la temporada de caça del porc senglar a la Serra de Collserola. Així doncs, la primera de les 20 batudes programades des del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural s’ha fet a la zona de caça controlada de Collserola dins del terme municipal de Sant Cugat del Vallès. Una acció que ha comptat amb la participació d'una quarantena de caçadors autoritzats.

La resta de batudes, que s'aniran reproduint fins al febrer, també s'aniran reproduint entre els municipis de Cerdanyola, Sant Just Desvern i Sant Feliu de Llobregat. Aquestes tindran lloc sempre entre les 8 h del matí a les 15 h del migdia en unes àrees concretes aprovades en el pla tècnic de gestió cinegètica anual i fixades en un calendari -pots consultar-ho aquí-.

Respecte a la temporada anterior, es van realitzar un total de 15 batudes entre octubre i febrer en què es van caçar un centenar d'exemplars de porcs senglar. Tot plegat, tenint en compte que aquestes àrees han assolit el màxim històric de totes les dades anuals obtingudes fins a arribar als 17 senglars per km2. Un increment que des del Departament atribueixen a la reducció de l'activitat de caça, minimitzats durant els anys pandèmics. 

Per això, cal recordar que aquestes batudes d'enguany s'emmarquen en el pla de xoc 2022-2025 impulsat des de la Generalitat per al control dels danys produïts i conflictes que originen els senglars amb un pressupost de més de 10 milions d'euros.