Quedar-se o sortir del Govern: què votaran des de Junts per Sant Cugat?

L'alcaldable Josep Maria Vallès prefereix guardar silenci per no influenciar ningú amb el seu vot: "Sota la meva candidatura hi caben totes les opinions"

La junta local de Junts per Sant Cugat després d'anunciar-se a Vallès com a alcaldable a les eleccions del 2023
La junta local de Junts per Sant Cugat després d'anunciar-se a Vallès com a alcaldable a les eleccions del 2023 | JxSTC
06 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 19:32h

Toca mullar-se. La crisi de Govern entre Junts i ERC també jugarà un paper clau arreu del territori amb unes eleccions municipals a l'horitzó. Les desavinences amb els republicans, que van esclatar amb el plantejament d'una qüestió de confiança i la posterior destitució del vicepresident santcugatenc Jordi Puigneró, estan forçant els representants locals a pronunciar-se davant la consulta vinculant que JxCat està plantejant aquests dies a la seva militància sobre si quedar-se o abandonar l'executiu per les seves derivades conseqüències. En el cas de Sant Cugat, les opinions són dispars.

Preguntat per NacióSantCugat, l'alcaldable Josep Maria Vallès ha optat per la via diplomàtica: "Som Junts, però no iguals; aquí rau la nostra riquesa i pluralitat. Enraonem, proposem i votem, i continuem enraonant per avançar". "No vull influenciar a ningú amb el meu vot perquè soc el candidat a l'alcaldia de Sant Cugat i sota la meva candidatura hi caben totes les opinions", ha sentenciat fent alhora una crida a la màxima participació davant d'una consulta "molt rellevant" per al conjunt de la formació. 

Altres veus
No obstant això, les altres dues persones contra qui va concórrer a les primàries i que formaran part de la seva llista, Carles Brugarolas i Aitor Arriaga, sí que s'han volgut pronunciar. 

Especialment contundent s'ha mostrat Brugarolas com a partidari de la marxa afirmant que "no podem blanquejar l'incompliment dels pactes, el mal govern d'ERC ni el cessament indigne dels nostres líders". També exposa que JxCat "no es va fundar per ser conservadors ni còmplices de l'statu quo" i reivindica que cal sortir al més aviat possible d'un executiu "que ens té empresonats i que condemna el país a més anys de retrocés i divisió".
  Per la seva banda, Arriaga exposa que té motius tant per mantenir-se com per marxar, tot i que considera que els costos de marxar podrien ser "massa elevats" i, per això, s'acabaria decantant per quedar-s'hi. De totes maneres, també destaca que el més important serà com gestionar el resultat de la consulta. "Sigui quin sigui, caldrà defensar el resultat com a propi. Tal com vam fer aquí amb les primàries de Sant Cugat", reivindica apel·lant a un article que ha signat juntament amb el cap de les Joventuts de JxSTC, Àngel Segura

Finalment, la regidora Cristina Paraira -i prevista número dos a la llista local-, sembla que es mostraria partidària de mantenir-se dins del govern. I és que en el seu perfil de Twitter, Paraira tan sols ha repiulat una sèrie d'articles i opinions a favor de la continuïtat a l'executiu com ara els escrits de les conselleres de Junts, Victòria Alsina i Violant Cervera

Des de Valldoreix, la candidata a la presidència de l'EMD de la Vila, Susana Herrada, ha decidit no pronunciar-se tenint en compte que no és militant i que, per tant, no podrà votar a la consulta: "Respectaré el resultat de les votacions del partit com no podria ser d'una altra manera".