La «Kasa Lila» resisteix: suspesa la primera ordre de desallotjament

Fa més d'un any, l'Alejo i la Valeria van decidir okupar un habitatge buit -propietat de CaixaBank- a les Planes

Els activistes celebrant la suspensió del desallotjament
Els activistes celebrant la suspensió del desallotjament | Sergi Baixas
05 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 17:59h

Prop d'una vintena de veïns i activistes dels Sindicats de Llogateres locals han celebrat aquest migdia la suspensió del primer llançament del desallotjament dels okupes de la Kasa Lila (Les Planes) que ha transcorregut sense incidents. L'Alejo i la Valeria, des del terrat de l'immoble, agraïen als presents, la majoria amb les cares pintades, la pressió ciutadana que ha aconseguit brindar-los una mica més de temps. 

Aquest cas es remunta a fa aproximadament un any i mig quan la parella en qüestió va entrar a la casa -també coneguda com a Villa Faustina- quan feia més de tres anys que restava buida després de la mort dels antics propietaris abans que aquests poguessin acabar de pagar la hipoteca. Segons expliquen, arran del traspàs, l'habitatge va quedar desatès en mans de la societat Building Center -filial de CaixaBank- i l'Alejo i la Valeria van decidir donar-li ús, fent tasques de neteja i manteniment, per convertir-la en la seva llar. 

Una okupació fonamentada, han explicat en declaracions a NacióSantCugat, en motius tant econòmics com polítics. Malgrat tot, i davant l'anunci d'una nova i imminent ordre de desallotjament -en principi prevista per d'aquí a dues setmanes-, la parella s'ho entoma amb certa resignació: "Quan un escull aquest tipus de vida és el que es pot esperar".  
 

La comitiva judicial, davant de la Kasa Lila Foto: Sergi Baixas


Des del Sindicat de Llogateres de Sant Cugat, el portaveu Francesc Dalmau ha denunciat que, malgrat els reiterats intents de mediació, la propietat no ha volgut posar-se en contacte amb ells per trobar una solució al conflicte que, assegura, acabaria desnonant una parella acreditada amb una situació de vulnerabilitat econòmica i sense una alternativa habitacional. No obstant això i jugant a contrarellotge, Dalmau confia que després d'aquest ajornament es pugui obrir finalment una via de diàleg amb la propietat i s'aconsegueixi aturar el desnonament.