La 22a edició del Festival Nacional de Poesia de Sant Cugat retrà homenatge a la figura de Gabriel Ferrater

El festival acollirà una àmplia programació amb més d'una trentena d'activitats
El festival acollirà una àmplia programació amb més d'una trentena d'activitats | Aj. de Sant Cugat
Redacció
05 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 16:41h
Gabriel Ferrater serà la pedra angular del 22a edició del Festival Nacional de Poesia de Sant Cugat, coincidint amb el centenari del seu naixement i els 50 anys de la seva mort -incloent la cloenda de l'Any Ferrater-. I és que del 13 al 28 d'octubre, la ciutat abordarà el seu llegat, cabdal a la literatura del segle XX, des de diferents òptiques: recitals dels seus poemes, espectacles on prendrà vida, exposicions, taules rodones, conferències, passejades...

Així doncs, durant dues setmanes, Sant Cugat viurà una immersió en la vida i l'obra del poeta sota el títol "Paraula.Poesia.Ferrater!" amb una àmplia programació que recollirà més d'una trentena d'activitats.

"La ciutat s’omplirà de poesia, no només escrita sinó en diferents formats d’expressió. La poesia de Ferrater està de plena actualitat, on volem també donar veu a les noves generacions de poetes emergents i atraure el públic més jove", ha explicat la tinenta de Cultura, Esther Madrona, convidant a la ciutadania a participar de les múltiples activitats. "Una fusió entre Ferrater i el nostre moment que ens permetrà transportar el seu ideari a l'actualitat", ha reivindicat la republicana amb la mirada posada en el conjunt dels Països Catalans.

En aquesta línia, els plats forts del Festival seran l'espectacle d'inauguració “Vull subornar la joventut” -amb Pau Carrió a la direcció, Andreu Gomila com a dramaturg i Pol López com a actor-; la Nit de poesia al Claustre del Monestir amb “No diré res de mi”; i l’estrena dels vídeopoemes “Gabriel Ferrater. Poesia en imatges” als Cinemes Sant Cugat.

Pel que fa a les xerrades i conferències sobre la seva obra, destaquen els noms de Marta Pessarrodona, Jordi Cornudella, Francesc Parcerisas, Eduard Bonet i Jordi Julià. El Festival també acollirà dues exposicions sota els noms “Gabriel Ferrater i jo” i “Gabriel Ferrater. Llegir tota la vida”.

Programa de la 22a edició del Festival Nacional de Poesia de Sant Cugat by Sergi Baixas on Scribd