El PSC revalida la candidatura de Pere Soler per assolir l'alcaldia de Sant Cugat

El socialista no descarta pactar amb la resta de forces polítiques per continuar sent "decisius" en la governança de la ciutat

Imatge de l'acte de ratificació de Pere Soler com a alcaldable
Imatge de l'acte de ratificació de Pere Soler com a alcaldable | Sergi Baixas
Sergi Baixas
05 d'octubre del 2022
Actualitzat el 21 de novembre a les 10:25h

L'assemblea local del PSC ha revalidat per unanimitat la candidatura de Pere Soler per liderar per tercera vegada la llista socialista de cara a les pròximes eleccions municipals. La votació de l'assemblea local ratifica el seu postulament després d'haver recollit un 80% dels avals de la militància com a únic precandidat. El nomenament ha acabat de superar l'últim tràmit aquest cap de setmana amb el vistiplau de la cúpula nacional. 

"Els vents són favorables i crec que podem optar a l'alcaldia", ha augurat Soler en un acte amb la militància confiant que es reprodueixin al municipi els bons resultats del PSC que s'estan veient últimament arreu de l'Estat. "Després de 36 anys, Sant Cugat ha de tornar a tenir un alcalde socialista", ha reivindicat veient-se, diu, amb més força que mai.

En aquesta mateixa línia, l'actual tinència d'alcaldia de Presidència, Economia i Hisenda, ha apel·lat al "rigor" brindat per l'"experiència acumulada i expertesa en gestió de govern" que han cultivat els socialistes durant aquests tres darrers anys de tripartit -juntament amb ERC i la CUP-.

Tanmateix, Soler afirma amb orgull que han aconseguit sobreposar-se amb èxit a totes les dificultats del mandat; com ara el temporal Glòria, la pandèmia del coronavirus i els primers espetecs de la imminent crisi econòmica. Uns elogis cap a la feina col·lectiva que ha traslladat als seus companys de partit -Elena Vila, Pilar Gorina i José Gallardo- i a la resta de membres del govern.

Tot i això, i malgrat afavorir una voluntat "continuista" del llegat encetat pel tripartit d'esquerres que hauria d'anar més enllà de quatre anys, Soler no "tanca la porta" a contemplar altres opcions apel·lant a la seva "actitud dialogant i pactista". A preguntes de NacióSantCugat, el portaveu socialista no descarta tornar a arribar a un acord amb Junts o qualsevol altra força política; sempre i quan això els permeti continuar sent "decisius" en la governança municipal. 

Als últims comicis, el PSC va esdevenir la tercera força més votada de la ciutat amb prop de 3.550 vots que van acabar traduint-se en quatre regidories.