La reVolta situa Sant Cugat en el circuit internacional de competicions del món del ciclisme

La prova femenina de la Volta Ciclista a Catalunya ha estat oficialitzada com a prova 1.1 per la Unió Ciclista Internacional

Pas endavant cap a la internacionalització de la reVolta
Pas endavant cap a la internacionalització de la reVolta | Aj. Sant Cugat / Lali Puig
Redacció
04 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 15:08h

La reVolta, la prova femenina de la Volta Ciclista a Catalunya - i que compta amb Sant Cugat com a punt de sortida i arribada-, ha estat oficialitzada com a prova 1.1 per la Unió Ciclista Internacional (UCI) de cara a la temporada 2023 amb tan sols tres edicions sobre les espatlles.

"Ens fa molta il·lusió i ens omple d'orgull que la reVolta, un projecte crescut a Sant Cugat, faci aquest pas endavant cap a la internacionalització", ha celebrat l'alcaldessa, Mireia Ingla. "La ciutat està fortament compromesa amb l'esport femení, la seva normalització i visibilitat, i per això volem que es mantingui aquest estret vincle que ens uneix durant molts anys", ha reivindicat la batllessa republicana.

Per la seva banda, el president de la Volta a Catalunya, Rubèn Peris, ha festejat la notícia reiterant el seu compromís "sostenible i coherent" amb el ciclisme femení. "Al 2023 serem una prova encara més internacional i en un futur no molt llunyà, podrem aspirar a ser una cursa per etapes que es pot convertir en un referent tal com ho és la Volta Catalunya", ha augurat Peris. 

En aquesta línia, cal assenyalar que amb aquesta última categorització, la reVolta podrà comptar amb una participació més destacada, amb fins a un màxim de 7 equips UCI Women World Team, i sense limitació d’equips estrangers en la categoria UCI Women Continental Teams, a banda dels estatals.