L'Ateneu trenca els estigmes de les malalties mentals

Aquest mes d'octubre s'ha organitzat un cicle d'activitats per ajudar als santcugatencs a entendre i debatre sobre la salut mental sense tabús

Redacció
03 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 12:42h
El pes de l'estigma de la malaltia mental, a Projecte Ecos.
El pes de l'estigma de la malaltia mental, a Projecte Ecos. | Projecte Ecos

"Sensibilització i difusió de la malaltia mental per trencar amb l'estigma!". Sota aquest títol, l'Espai de Lleure de l'Ateneu ha organitzat un cicle d'activitats que pretén ajudar els santcugatencs a entendre i debatre sobre la salut mental "sense tabús".

Així doncs, durant aquest mes d'octubre, s'han preparat una sèrie de xerrades i presentacions de llibres per compartir experiències i coneixements sobre el tractament de persones que pateixen un trastorn mental o problemes de salut mental de llarga durada. 

Les activitats que comprenen el cicle tindran lloc els dijous a les 19 h de la tarda a la sala d'actes de l'Ateneu i l'entrada serà gratuïta però caldrà fer-ne una reserva prèvia

- 6 d'octubre: Xerrada divulgativa i debat obert amb Tina Ureña sota el títol "Entorns saludables: parlem de salut mental comunitària".

- 13 d'octubre: Xerrada i presentació del llibre "Art Brut amb Raquel Picolo. Art i transformació en salut mental".

- 20 d'octubre: Parlem de salut mental a través de llibres de testimonis en primera persona, com és el cas de Gabi Martínez amb la lectura de "Las Defensas".

Cal assenyalar que l'Ateneu també col·laborarà aquest mes d'octubre amb la resta de serveis i entitats locals que formen part de la Taula de Salut Mental amb la participació del Dia de la Salut Mental -10 d'octubre- amb la inauguració de l'exposició "La por del servei de rehabilitació comunitària"; i de la Jornada dels Serveis de Salut Mental de Sant Cugat -27 d'octubre- amb la mostra de l'exposició "Llum sobre la foscor: descobrint universos", la presentació del mapa d'actius en Salut Mental a Sant Cugat i el concert de Sybarites.