Sant Cugat tindrà una oficina d'atenció a la diversitat funcional

Un equipament que brindarà orientació, assessorament i suport a les famílies usuàries

La voluntat també és vincular les persones usuàries entre elles i promoure una xarxa de suport comunitari
La voluntat també és vincular les persones usuàries entre elles i promoure una xarxa de suport comunitari | Ajuntament Rubí
Redacció
28 de setembre del 2022

El primer ple del curs va aprovar per unanimitat la setmana passada la creació d'una oficina municipal d'atenció a la diversitat funcional. Un equipament que naixerà amb la missió de brindar tota la informació i ajuda necessària a la ciutadania en cas que un familiar pateixi alguna discapacitat.

En aquesta línia, el text de la moció recorda que a la ciutat hi ha més de mig miler de llars amb algun dels seus membres experimentant alguna mena de discapacitat; ja sigui física o psíquica. 

Així doncs, la nova oficina permetrà la derivació directa a serveis socials sense que l'usuari hagi de recopilar/emplenar tota la documentació; l'orientació i assessorament de totes les ajudes i prestacions a poder optar; el suport a tots els tràmits online; i la coordinació amb la Taula TEA i la Taula de Discapacitat locals per així vincular les persones usuàries entre elles i promoure una xarxa de suport comunitari que permeti impulsar trobades, xerrades i altres tipus d'activitats.