1 de 10
el temps

La pluja tornarà a fer acte de presència a Sant Cugat

El Meteocat activa l'avís per perill de ruixats intensos des d'aquest dimarts a la tarda i també el manté durant tot el dimecres

Un llamp prop de la torre de Collserola | Alfons Puertas / Observatori Fabra
per Lluís Girona, Barcelona, Catalunya | 27 de setembre de 2022 a les 15:31 |
La pluja que ha deixat un cap de setmana passat per aigua a bona part de Catalunya -amb afectacions importants al Camp de Tarragona- es queda almenys fins dijous. Això és el que assegura la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) i que ha fet activar l'avís per intensitat de la pluja a fins a onze comarques a partir d'aquest dimarts, durant tot el dimecres i també de cara a dijous a la tarda.

Així doncs, durant la tarda d'aquest dimarts les comarques en alerta són el Barcelonès, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Maresme i la Selva. Si bé es preveuen ruixats d'intensitat feble i moderada amb poca acumulació d'aigua, al final del dia és possible que siguin més forts i deixin quantitats abundants de precipitació.

 
De cara al dimecres, la matinada serà més tranquil·la i l'avís per ruixats intensos només es mantindrà al Barcelonès, el Maresme i la Selva. Ara bé, a partir del migdia i durant tota la tarda i el vespre es preveuen ruixats a les comarques gironines, amb l'alerta del Meteocat situada a l'Alt Empordà, el Baix Empordà, el Gironès, la Selva, el Pla de l'Estany i la Garrotxa. En alguns punts del Pirineu i del Prepirineu també es poden produir pluges puntuals.

I per dijous, tot i que l'avís només serà a la tarda, al matí ja es preveuen pluges a tot el Pirineu i Prepirineu a més de punts de la Catalunya Central. Pel que fa a la segona meitat del dia, l'alerta del Meteocat -amb tempestes incloses- se situarà a l'Alt Empordà, el Baix Empordà, el Gironès, el Pla de l'Estany, la Garrotxa i el Ripollès.

Altres notícies que et poden interessar
Participació