8 Mil Motius engeguen una campanya de micromecenatge per fer front a les despeses del judici

El col·lectiu ha organitzat una jornada antirepressiva a la Model el pròxim 15 d'octubre

Una concentració als FGC de Sant Cugat en solidaritat amb 8 Mil Motius
Una concentració als FGC de Sant Cugat en solidaritat amb 8 Mil Motius | Anna Mira
Redacció
23 de setembre del 2022
Actualitzat a les 18:50h
8 Mil Motius, el grup de noies a qui demanen tres anys de presó i 26.000 euros de multa per un tall als FGC de Sant Cugat en el marc d'una vaga feminista l'any 2018, han engegat una campanya de micromecenatge per fer front a les despeses que comportarà el judici, fixat per al pròxim 11 de gener de 2022.

Segons expliquen a la web que acull la campanya de donacions, Goteo, "la repressió és molt cara" i no podien cobrir tots els costos amb les activitats que havien dut a terme fins ara, que s'ha basat principalment en la venda de marxandatge i cuina en diversos actes populars. Així, gràcies a "moltíssimes companyes, col·lectius, artistes i projectes que s'han solidaritzat amb nosaltres i ens han fet donatius" i que serviran per recompensar les contribucions de les persones que aportin diners a la campanya.

Roses solidàries, mascaretes, samarretes, bosses de tela, discos, llibretes fetes a mà, productes naturals, vi, un sopar... hi ha més d'una cinquantena de recompenses per a tots els col·laboradors, que seran inclosos, a més, al llistat d'agraïments d'un documental sobre el cas. L'objectiu que s'ha marcat el grup és de 12.000 euros com a mínim - 24.000 euros seria la xifra òptima - i en una setmana n'han aconseguit més de 6.000.

A banda d'aquesta campanya, 8 Mil Motius ha organitzat una jornada antirepressiva a l'antiga presó Model, que arrencarà al matí amb la taula rodona Passat, present i futur de la repressió a les dones; continuarà amb un vermut musical i un dinar popular i a la tarda inclourà una visita guiada per l'antiga presó, un taller antirepressiu i la presentació del documental sobre el cas 8 Mil Motius. Al vespre, hi haurà un acte polític amb parlaments i concerts.