Personal de Protecció Civil de Sant Cugat es forma sobre implantació de plans i simulacres

El curs vol donar eines a les administracions per garantir l'aplicació efectiva de plans de protecció civil municipal

Personal de Protecció Civil de Sant Cugat ha participat en la primera sessió del curs
Personal de Protecció Civil de Sant Cugat ha participat en la primera sessió del curs | Aj. Sant Cugat / Lali Puig
Redacció
23 de setembre del 2022
Personal tècnic de l'Ajuntament de Sant Cugat han participat aquesta setmana en la primera sessió del Curs d'implantació de plans municipals i simulacres que imparteix Protecció Civil de la Generalitat per tal de donar recursos a les administracions locals per implantar plans de protecció civil municipal a través de simulacres.

Aquesta és la primera edició del curs, adreçat prioritàriament a personal tècnic municipal d'ajuntaments amb un Pla de Protecció Civil Municipal aprovat o tramitat a la Direcció General de Protecció Civil, que ha comptat amb una vintena de participants d'ajuntaments i consells comarcals.

El curs pretén facilitar als ens locals les eines per poder dur a terme les accions que garanteixen el coneixement dels plans de protecció civil municipals per part dels seus responsables i afavorir la seva aplicació efectiva en episodis de risc i emergència.

A les sessions es prepararà i realitzarà un simulacre de despatx, s'elaboraran els documents clau per al disseny i s'avaluaran els resultats, s'abordarà com preparar un simulacre operatiu i s'analitzarà el programa d'implantació d'un pla de protecció civil municipal (Duprocrim).