Sant Cugat es dotarà d'una Oficina d'atenció a la diversitat funcional

El ple també ha declarat persona non grata el magistrat del Tribunal Suprem, Pablo Llarena

El ple de Sant Cugat aprova la creació d'una Oficina d'atenció a la diversitat funcional
El ple de Sant Cugat aprova la creació d'una Oficina d'atenció a la diversitat funcional | Aj. Sant Cugat
Redacció
20 de setembre del 2022
Actualitzat a les 10:33h
Sant Cugat tindrà una oficina municipal d'atenció a la diversitat funcional que donarà servei a les més de 500 famílies amb algun dels seus membres amb alguna discapacitat, física o psíquica, o com a conseqüència d'alguna malaltia rara o degenerativa.

Així ho va acordar el ple per unanmitat, amb l'objectiu que "qualsevol ciutadà hi pugui accedir per saber quins tràmits cal fer quan un membre de la família pateix alguna discapacitat".

Aquesta oficina farà directament la derivació a serveis socials quan l'usuari hagi de recopilar o emplenar documentació, orientar-los sobre els ajuts i prestacions a les quals poden optar i facilitar-los els enllaços actualitzats, treballar amb el Punt d'Acompanyament Digital per fer tràmits online, i coordinar-se amb la Taula TEA i la Taula de Discapacitat per vincular els usuaris entre ells i promoure una xarxa de suport comunitari i entre entitats del municipi per l'organització de zerrades, taules de diàleg, activitats conjuntes...
 

El ple de Sant Cugat aprova la creació d'una Oficina d'atenció a la diversitat funcional Foto: Aj. Sant Cugat


També s'ha aprovat, amb els vots a favor de Junts per Sant Cugat, ERC i la CUP i els vots en contra del PSC, Ciutadans i la regidora no adscrita una moció sobre el dictamen de les Nacions Unides relatiu a la vulneració dels drets civils i polítics dels electes independentistes catalans per part de l'Estat espanyol. Així, l'Ajuntament s'adhereix a la reclamació del Govern de la "reparació integral i efectiva dels drets polítics violats d'acord amb el dictamen del Comitè de Drets Humans de l'ONU", i denuncia que "la democràcia no regeix en plenitud a Catalunya".

El text també reprova el magistrat del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, i el declara persona non grata a Sant Cugat.

El ple també ha aprovat per unanimitat la moció per a la creació del Pla "Mercats de Sant Cugat", que preveu fer una auditoria de la gestió dels mercats del municipi "per analitzar-ne l'evolució al llarg dels anys i detectar els punts forts i febles de cadascuna" així com crear la marca Mercats de Sant Cugat per agrupar la promoció de tots els mercats de la ciutat.
 

Sant Cugat desenvoluparà un pla per promocionar els mercats de la ciutat Foto: Aj. Sant Cugat