El projecte Recooperem rebrà fons de l'Agència de Residus per expandir-se més enllà de les escoles

El focus d'atenció se centrarà en empreses de restauració col·lectiva, sobretot als hospitals

El focus s'ha posat en empreses de restauració col·lectiva
El focus s'ha posat en empreses de restauració col·lectiva | Scolarest
Redacció
15 de setembre del 2022
Actualitzat a les 15:09h
El Consell Comarcal del Vallès Occidental durà a terme el projecte Reduint el malbaratament alimentari als hospitals; reinventant l'entrega dels aliments gràcies a la subvenció per a projectes de prevenció i preparació per a la reutilització de residus municipals promogut per l'Agència de Residus de Catalunya amb fons de l'ens, uns 50.000 euros durant els pròxims dos anys.

Així, amb aquest projecte s'amplia la iniciativa comarcal Recooperem, d'aprofitament d'excedents alimentaris als menjadors escolars per a la seva posterior redistribució a través de bancs d'aliments i el Mercat Circular d'aprofitament de fruita i verdura al Mercavallès

El projecte contempla pràctiques de reducció del malbaratament alimentari a empreses de restauració col·lectiva, especialment als hospitals. Així, es vol expandir el projecte fora de l'àmbit escolar; de fet, ja hi ha dues empreses del Vallès que s'han sumat a la iniciativa - una a Castellar i una a Palau-Solità i Plegamans - que han contribuït a augmentar els àpats aprofitats i distribuïts a la comarca.

A més, preveu fer proves pilot de redistribució dels aliments, i oferir tallers didàctics i pràctics d'aprofitament alimentari per a joves i famílies de les escoles i la ciutadania en general.