Sant Cugat se suma a la Setmana de la Mobilitat Segura i Sostenible

Una desena d'activitats convidaran la ciutadania a reflexionar sobre el model de mobilitat actual

Sant Cugat és el segon ajuntament català que instaura una Zona de Baixes Emissions
Sant Cugat és el segon ajuntament català que instaura una Zona de Baixes Emissions | Aj. Sant Cugat
Redacció
13 de setembre del 2022
Sant Cugat se sumarà a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que se celebra entre el 16 i el 22 de setembre, amb una programació d'activitats sota el lema Combina i mou-te!, amb l'objectiu de promoure una mobilitat més saludable i alternativa al vehicle privat i contaminant.

L'Ajuntament ha organitzat una desena d'activitats per a la ciutadania en general i l'alumnat del municipi, que arrencarà el 15 i 16 de setembre amb un taller de construcció d'alforges i cistelles de cartó per a les bicicletes. És un taller adreçat a nens i nenes a partir de sis anys i que es farà a les escoles Pi d'en Xandri, Collserola i Turó de Can Mates. 

Diumenge, 18 de setembre, s'ha convocat una pedalada popular amb un recorregut de nou quilòmetres, amb sortida a la plaça de la Vila a les 11h, on també s'instal·larà un punt informatiu i de captació de voluntaris per a l'activitat En bici sense edat i un circuit de seguretat viària de karts a pedals, fins a les 14h. Aquesta activitat es fa amb la col·laboració amb la Unió Ciclista Sant Cugat.

Un nou taller adreçat a alumnes, en aquest cas a les escoles Catalunya i Collserola, serà l'activitat de dimecres 21 de setembre: Quin soroll fem, quin aire respirem.

El 22 de setembre, coincidint amb el Dia sense cotxes, la rambla del Celler quedarà tallada al trànsit entre la plaça del Celler i el carrer Francesc Moragas, de 17h a 20h. En aquest mateix espai s'hi trobaran un espai familiar amb una zona chill out de natura, art i contes; el taller Atrapa l'aire i l'activitat Pedalem pel clima.

En el marc de la Setmana de la Mobilitat, l'Ajuntament iniciarà la instal·lació de 50 unitats d'aparcament de bicis i patinets al barri Centre-Est, una de les accions guanyadores de l'última edició dels Pressupostos Participatius

Pere Soler, tinent d'alcaldia de Mobilitat, ha assegurat que una de les prioritats del govern és impulsar una mobilitat més sostenible i saludable, i en aquest sentit s'estan impulsant accions com la Zona de Baixes Emissions, l'Anella Verda o nous emplaçaments per deixar els vehicles i potenciar el transport públic, entre d'altres; i també activitats divulgatives com la d'aquesta Setmana. "Tot suma per aconseguir millorar la mobilitat a la ciutat", ha afirmat.

Per la seva banda, Jose Gallardo, regidor de Mobilitat i Transport, ha explicat que les activitats de la Setmana de la Mobilitat tenen l'objectiu de sensibilitzar respecte al desenvolupament urbà sostenible, en particular "amb la protecció de la qualitat de l'aire, la prevenció d'accidents de trànsit, la reducció d'emissió de gasos que provoquen l'efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics". Gallardo també ha destacat que aquests moments permeten "reflexionar sobre com afecta la nostra salut l'ús excessiu del transport motoritzat".