1 de 10
diada nacional de catalunya

Així s'ha commemorat la Diada Nacional de Catalunya a Sant Cugat

Entitats i partits polítics s'han aplegat un any més al monument de Rafael Casanova, amb gran protagonisme pels actes culturals

L'ofrena floral institucional de Sant Cugat | Aj. Sant Cugat
per NacióSantCugat, 13 de setembre de 2022 a les 07:44 |
Sant Cugat ha commemorat aquest diumenge la Diada Nacional de Catalunya, que ha comptat amb la participació dels partits polítics - excepte Ciutadans - i entitats de la ciutat, amb una ofrena floral al monument dedicat a Rafael de Casanova.

La commemoració ha arrencat amb un pilar d'homenatge dels Gausacs, els Castellers de Sant Cugat, i un ball de Gegants.

   
L'acte ha continuat amb una recital de poesia a càrrec de Gisela Figueras  i Valentí Maymó, amb versos de Joan Fuster i Àngel Guimerà, i l'acompanyament musical del septet de metall de l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat.

 

Gisela Figueras i Valentí Maymó han recitat Fuster i Guimerà Foto: Aj. Sant Cugat

 

L'Orquestra Simfònica de Sant Cugat ha posat música al recital de poesia Foto: Aj. Sant Cugat


L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha tancat els actes de la Diada amb un discurs institucional en què ha destacat el caràcter festiu, alegre i solemne de la celebració a Catalunya, on cadascú reivindica "que la llengua, la cultura i la nació catalanes continuen existint malgrat que mai han tingut un Estat que les defensi"; i que alhora serveix per recordar el moment en què Catalunya va perdre el seu autogovern per la força de les armes, la repressió i la persecució. Ingla també ha manifestat el seu convenciment que "una República catalana és la millor eina per donar resposta a les necessitats de la gent", però també ha defensat que els càrrecs electes ho han de ser "per representar tothom".

 

Diverses entitats han fet l'ofrena floral al monument a Rafael Casanova a Sant Cugat Foto: Aj. Sant Cugat


A la tarda, la cobla Ciutat de Terrassa ha estat l'encarregada d'oferir un repetori de sardanes per ballar a la plaça d'Octavià.

Unes 300 persones participen a la Marxa de Torxes la vigília de la Diada


Les entitats sobiranistes - Òmnium, l'ANC, el Consell Local per la República i el CDR de Sant Cugat - van organitzar, per la vigília de la Diada, una Marxa de Torxes que va aplegar unes 300 persones.

El manifest unitari de les entitats, que va llegir el president d'Òmnium Jaume Angerri, apel·lava a la "victòria de l'U d'Octubre" i encoratjava els assistents a mantenir-se ferms en la lluita, amb persistència i determinació.
 

La Marxa de Torxes va aplegar unes 300 persones Foto: Cedida/ANC Sant Cugat


Altres notícies sobre la Diada que et poden interessarParticipació