1 de 10
el temps

Les pluges intenses amenacen Sant Cugat durant tot el divendres

Els ruixats seran el precedent d'un cap de setmana i d'una Diada que, per ara, es preveuen relativament tranquils

Un llamp prop de la torre de Collserola | Alfons Puertas / Observatori Fabra
per Lluís Girona, Barcelona, Catalunya | 8 de setembre de 2022 a les 11:26 |
Les pluges donen un descans aquest dijous, però divendres poden tornar i amb força. Segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) durant tot el dia de divendres hi haurà fins a 14 comarques en alerta per ruixats intensos. Val a dir, però, que seran el precedent d'un cap de setmana i d'una Diada que, per ara, es preveuen relativament tranquils a nivell meteorològic.

Però pel que fa a divendres, el perill se situa de 8 a 14 hores al Baix Llobregat, el Barcelonès i el Maresme; de 14 a 20 hores al Garraf, l'Alt Penedès, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Barcelonès, el Maresme, la Selva, el Moianès i Osona; i de 20 hores i fins a la matinada al Montsià, el Baix Ebre, el Baix Camp, el Tarragonès, el Baix Penedès i el Garraf.

 

En tots aquestes territoris es poden acumular 20 litres d'aigua en 30 minuts i els xàfecs sovint poden anar acompanyats de tempesta i localment de calamarsa i de ratxes fortes de vent. Pel que fa a la resta del país, també es poden produir alguns ruixats de menys intensitat al Bages i a la Garrotxa.

Altres notícies que et poden interessar
Participació