Grifols tanca un acord per subministrar plasma al Canadà

Canadian Blood Services, l'autoritat nacional en el sistema de la sang del país, vol garantir l'autoabastiment d'immunoglobines

Grifols continua la seva expansió internacional
Grifols continua la seva expansió internacional | ACN
Redacció
08 de setembre del 2022
L'empresa Grifols, amb seu a Sant Cugat, ha signat un acord amb Canadian Blood Services, l'autoritat nacional en el sistema sanitari responsable en l'àmbit de la sang, per accelerar l'autosuficiència d'immunoglobines del Canadà. L'acord pretén assegurar la utilització de plasma per a la producció d'aquestes proteïnes, destinades a cobrir les necessitats de "milers de pacients" del país, com informa l'empresa en un comunicat.

L'acord forma part de l'estratègia de creixement global a llarg termini de Grifols, i complementa el servei de l'empresa canadenca per augmentar els seus nivells d'autosuficiència d'immunoglobines. Les dues companyies treballaran conjuntament per augmentar l'obtenció de plasma per subministrar fins a 2,4 milions de grams d'immunoglobines anuals l'any 2026.

Les noves instal·lacions productives s'ubiquen a Mont-real, i es preveu que comencin a funcionar el 2024. La fàbrica estarà totalment operativa el 2026.

El director executiu de Grifols, Raimon Grifols Roura, explica que comptar amb unes infraestructures sanitàries nacionals com més sòlides millor és "una lliçó clau que ens ha ensenyat la pandèmia". El seu homòleg a Canadian Blood Services, Graham D. Sher, s'ha expressat en la mateixa línia assegurant que l'acord és necessari per protegir el sistema canadenc de sang i "garantir el subministrament domèstic d'immunoglobines als pacients del país".