L'esfondrament d'un balcó obliga a canviar el recorregut del bus urbà

El govern de Sant Cugat estudiarà la possibilitat de fer que aquestes modificacions provisionals siguin definitives

Nous recorreguts a les línies de bus urbà de Sant Cugat
Nous recorreguts a les línies de bus urbà de Sant Cugat | Adrià Costa
Redacció
07 de setembre del 2022
Canvis a la línia d'autobús urbà de Sant Cugat. El despreniment d'un balcó a l'avinguda Lluís Companys ha obligat a tallar el trànsit i desviar, de manera provisional, els recorreguts de diverses línies urbanes, interurbanes i del bus nocturn.

Així, tots els vehicles que passaven per la plaça Lluís Millet (L1, L2a, L2b, L2c, les interurbanes i el bus nocturn) traslladaran la seva parada als carrers Àngel GuimeràMartorell i Safareigs

Pel que fa a la L1 en direcció Plaça dels Pins - Mira-sol, el bus es desviarà cap a la rotonda carrer Martorell, on efectuarà la parada, i seguirà per l'avinguda Enllaç i el passeig Olabarria. La mateixa línia però en direcció contrària no quedarà afectada, sinó que farà la seva parada habitual al carrer Safareigs.

La L2a, b i c en direcció Rambla Celler tindrà la nova parada al carrer Àngel Guimerà després de passar pel túnel de sota la plaça Lluís Millet. Les mateixes línies, però en direcció El Colomer i Turó de Can Mates es desviaran des del carrer Lluís Companys cap a la rotonda carrer Martorell, on tindran la nova parada, i seguiran per l'avinguda del Carril. En aquest cas, s'elimina també la parada que hi havia a l'avinguda Enllaç.

La línia interurbana A6 passarà pel túnel sota la plaça Lluís Millet i tindran la nova parada al carrer Àngel Guimerà, i les línies nocturnes N61, N62 i N64 es desviaran en direcció al carrer Safareigs, on tindrà la nova parada. 
 

L'habitatge i tram afectat de l'avinguda de Lluís Companys arran de l'esfondrament Foto: Ajuntament de Sant Cugat


Tot i que els canvis són provisionals, l'Ajuntament analitzarà el seu funcionament per plantejar-se si cal consolidar-los i retirar el pas de busos per la plaça Lluís Millet de manera definitiva. Segons el tinent d'alcaldia de Mobilitat, Pere Soler, en cas que els canvis siguin permanents "s'haurà de veure on queden finalment les parades d'autobusos per no perdre la seva centralitat", i ha recordat que el govern es va comprometre a retirar el pas dels autobusos "pel bell mig de la plaça i ho ha fet".

Per la seva banda, el regidor de Mobilitat i Transport, Jose Gallardo, ha explicat que el govern municipal treballa per millorar el servei d'autobusos urbans per "fer-lo més competitiu respecte els desplaçaments amb vehicle privat": abans de l'estiu es va aprovar un conveni amb l'AMB que permetrà licitar el nou servei i incorporar "millores estructurals en les línies i els autobusos", i ha recordat que, fins al desembre, les tarifes del transport públic a Sant Cugat s'han reduït un 50%.